Meryl Streep oduševila govorom povodom uručivanja prestižne nagrade

Glumica je dobitnica brojnih priznanja.. (foto: Instagram/merylstreep)

Glumica Meryl Streep, koja svojim talentom dugi niz godina ostavlja trag u filmskoj industriji i čiji su se rad i zalaganje uvek vrednovali eminentnim priznanjima, dobitnik je još jedne nagrade koja joj je uručena na dodeli Zlatnog globusa 2017.

Ona je blistala na bini pri preuzimanju nagrade Cecil B.DeMille – za životno delo u oblasti filma. Američka producentkinja i glumica Viola Davis izrazila je divljenje prema umešnosti i nadahnjujućem daru glumice, navodeći da je ona za nju muza i dodala: “Činiš da se osećam ponosno što sam umetnik. Zahvaljujući tebi osećam da je ono što posedujem-moje telo, lice, godine – dovoljno.”

Meryl je sa ovacijama dočekana od strane publike, i iako je imala poteškoće sa glasom, uspela je da ostavi snažan utisak svojim moćnim govorom, osvrćući se na nedavno održane predsedničke izbore. Između ostalog rekla je: “Holivudom gmižu autsajderi i stranci, ali ako se otarasimo svih njih, nećete imati šta drugo da gledate osim fudbala i MMA.”

Ona je dodala da je brine i pogađa novonastala situacija i društveni odnosi: “Ovo je realan život. Nepoštovanje podstiče nepoštovanje. Nasilje pobuđuje još nasilja. Kada moćnici koriste svoju poziciju da napadaju druge, gubimo sve.” 

Streepova je spomenula i važnost njihovog poziva: “Tommy Lee Jones mi je rekao ‘Nije li privilegija, Meryl, biti glumac?’ Da, jeste, mi treba da podsećamo jedni druge na privilegiju i odgovornost čina empatije”.

A photo posted by Meryl Streep (@merylstreep) on

Ona je u govoru spomenula i nedavno preminulu Carrie Fisher: “Kao što mi je moja draga, princeza Leja govorila: ‘Svoje slomljeno srce pretoči u umetnost'”.

Osmostruka dobitnica Zlatnog globusa nominovana je i za najbolju glumicu u filmu Florence Foster Jenkins.

Inače, nagrada Cecil B.DeMille se dodeljuje još od 1952.godine i jedna je od najprestižnijih priznanja, koju su osvajali i Denzel Washington, George Clooney, Woody Allen..

Povezane vesti

Back to Top