Dodela Oskara 2021: Najbolji film „Zemlja nomada“, Hopkins i McDormand najbolji glumci

Film Zemlja nomada rediteljke Chloé Zhao osvojio je Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na 93. svečanoj dodeli tog priznanja u u Los Anđelesu.
Ta drama nagradu je donela i glavnoj glumici Frances McDormand, a Oskara za najbolju mušku ulogu osvojio je Anthony Hopkins za ulogu u film u Otac. Nagrada za najbolji strani pripala je ostvarenju Još jedna tura. Za razliku od prethodnih ceremonija, prvi put je dodela Oskara za najbolji film uručena pre nagrada u drugim kategorijama. Obično se dodelom glavne nagrade završava ceremonija, a sada su potom dodeljene nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu.
Oskare za najbolju mušku i žensku ulogu osvojili su glumac Anthony Hopkins i glumica Frances McDormand. On je osvojio nagradu za ulogu u ostvarenju Otac, i ovo je njegov drugi Oskar: prvi je osvojio 1992. godine za ulogu čuvenog Hanibala Lektora u filmu Kad jaganjci utihnu. McDorman je nagrađena za ulogu u filmu Zemlja nomada koji je osvojio i glavnu nagradu – Oskara za najbolji film. Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu odneo je Daniel Kaluuya, za ulogu u filmu Judas and the Black Messiah, dok je najboljom ženskom sporednom ulogom proglašena Yuh-Jung Youn za ulogu u filmu Minari. Pogledajte sve dobitnike ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI