Search
Close this search box.

Najtraženiji pojmovi na srpskom internetu 2008. godine

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Šta Srbi traže na internetu? Koje su to najtraženije reči u 2008. godini? Zanima vas šta i ko se nalazi među njima?

Srpski internet pretraživač Pogodak.rs (www.pogodak.rs) je pred kraj godine analizirao pretrage svojih korisnika i napravio detaljan pregled najviše traženih reči u 2008. godini.Na vrhu liste TOP pretraga različitih pojmova nalazi se mp3 muzika. Dok slušaju muziku, korisnici iz Srbije vole da znaju šta im zvezde govore pa su preko 150.000 puta tražili horoskop koji je praćen često i natalnim kartama. Treći pojam, koji je već po pravilu u samom vrhu najtraženijih, je sex. Slede pojmovi kao što su automobili, erotske priče, posao, vesti, oglasi, igrice i nekretnine.

Iako nije zauzela prvo mesto na konačnoj WTA listi, Ana Ivanović je na čelu najtraženijih osoba na Pogotku. Srpski korisnici interneta interesovali su se za njene sportske rezultate, ali i za njen privatni život zbog velike ljubavi sa španskim teniserom Fernandom Verdaskom, koji je takođe tražen otkad je postao srpski zet. Iza Ane je poznati vaterpolista Danilo Ikodinović, a za njim verovatno naš najuspešniji muški sportista u 2008. godini Novak Đoković. Potom sledi Jelena Žeželj, koja je kao i Severina i Suzana Mančić dobro prošla u medijima zbog svog privatnog video snimka. Na šestom mestu je najbolja teniserka na svetu naša Jelena Janković. Među najtraženijima nalaze se i dvoje talentovanih umetnika koji su tokom ove godine prevremeno napustili ovaj svet, naša glumica Sonja Savić i hrvatski pevač Dino Dvornik. Jedina među najtraženijim osobama, koja nije sa naših prostora, je uvek aktuelna Pamela Anderson.
Dodaj.rs

Dodaj.rs

Nije potrebno naglašavati da je Ceca i ove godine apsolutni favorit među najtraženijim muzičkim izvođačima. Pored nje su velike zvezde Severina i Seka Aleksić, a za njima ide prošlogodišnji trećeplasirani Dženan Lončarević. Iza njega su skandal majstor Jelena Karleuša, čiji snimak studijskog pevanja pesme “Tihi ubica” je tražen preko 10.000 puta, zatim Aca Lukas, Nataša Bekvalac, Lepa Brena, Kaja i Boban Rajović zvani Piroman.
Dodaj.rs Dodaj.rs

Najtraženiji strani izvođači su Rebelde, jako popularna muzička grupa među tinejdžerima. Na drugom mestu je Rijana koja je nastupala u Beogradskoj areni. Iza nje su Madona i Tokio Hotel. Posrnula princeza pop muzike Britni Spirs, koja je na globalnim pretraživačima najtraženija, kod nas se plasirala na peto mesto.
Dodaj.rs Dodaj.rs

Od domaćih muzičara traženi su: Bad Copy, Đogani, Beogradski sindikat, Van Gogh, Bajaga, Neverne Bebe, Flamingosi.
Večiti duel, Crvene Zvezde i Partizana, na Internetu je za razliku od prethodne, ove godine dobio Partizan sa 12340 : 9552 u pretragama.

Zanimljivosti koje vredi izdvojiti su: srpski korisnici su još više zagrejani za Bingo i Loto, vole da igraju Sudoku, sve više prate stanje na berzi. Srbi najviše vole da putuju po svojoj zemlji, a omiljena destinacija je Zlatibor.

To bi bilo to za 2008. godinu. Saznali ste šta Srbi traže na internetu, možda ste iznenađeni nekim pojmovima, ali to su sve stvari koje su nam privlačile pažnju ove godine.

A Tračara ima i jednu ekskluzivu za verne čitaoce, a to su najpopularniji, odnosno najtraženiji  od svih Zvezda Granda. Evo ko je izgleda najzanimljiviji među Grandovim zvezdicama:

1. Milan Stanković,
2. Slavica Ćukteraš
3. Radmila Manojlović
4. Dušan Svilar
5. Sanja Stojanović.

Eto sve ste saznali, pa i u sledećoj godini koristite www.pogodak.rs.

POSLEDNJE VESTI