in

Našla se na udaru katolika, a onda ih oduševila odgovorom!


(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Iako su njeni nastupi i odevne kombinacije često šokantni Lady Gaga, kao neko ko je išao u katoličku srednju školu i odgajan je u tradicionalnom duhu, često u intervjuima ističe koliko joj je religija bitna.

Međutim, nekoliko citata iz Biblije koje je 30-godišnja pevačica podelila na društvenim mrežama u poslednje vreme, kao i fotografija sa sveštenikom sa kojim je vodila razgovor o veri u restoranu njenog oca zasmetali su pojedinim vernicima. U njihovo ime je na veoma čitanom katoličkom blogu objavljen tekst izvesne Becky Roach koja je upotrebila Gagu kao loš primer nekoga ko uprkos postavljanja biblijskih citata ili reči sveštenika vodi tipičan holivudski život koji nije u skladu sa hrišćanskim vrlinama kao što su skromnost i čednost.

Ove reči su zasmetale pop zvezdi pa im je poslala svoj odgovor na sporni tekst: „Draga Becky Roach, Marija Magdalena je oprala noge Hristu i postala neko koga je on zaštitio i voleo. Jedna prostitutka. Osoba koju je celo društvo osuđivalo zbog posla kojim se bavila. Ali on ju je voleo i nije je osuđivao. Dopustio je da mu jedna bludnica opere noge svojim suzama i osuši ih kosom. Mi nismo samo poznate ličnosti i zvezde. Pored toga, mi smo i obični ljudi koji su grešnici, kao i bilo ko drugi. Naši životi nisu protivni hrišćanskim vrlinama samo zato što grešimo. Bog nije trend bez obzira na to ko veruje u njega“, zaključila je Gaga osvrnuvši se na deo teksta u kom se vera poznatih ličnosti dovodi u pitanje jer se smatra pomodarstvom.

Ipak, cela priča imala je srećan epilog budući da su se urednici sajta koji je objavio kolumnu Becky Roach nakon Gaginog odgovora obratili pevačici još jednim tekstom. Ovoga puta su istakli kako nikada nisu dobili tako lep odgovor od jedne zvezde, uz dodatak da se u njemu vidi njena stvarna produhovljenost budući da nije odgovorila napadom nego kao osoba koja je u stvarnoj Božjoj ljubavi i milosti.