in ,

Nešto dosad neviđeno: neobična klupska turneja Tokio Hotel


We are the kings and the queens of seburbia (foto: Instagram)
We are the kings and the queens of seburbia (foto: Instagram)

Nakon 5-godišnje diskografske pauze, nemački bend Tokio Hotel se vratio na velika vrata, a da su im fanovi ostali verni i pored toga što ih tako dugo nisu videli govori i podatak da je njihov novi album završio na prvom mestu u čak 27 zemalja na iTunes-u tokom prve nedelje prodaje.

Verni svojoj odluci da ne naprave istu grešku kao pre 10 godina kada su se tek pojavili i previše se izlože javnosti, sada su prilikom promocije 4. albuma Kings of suburbia gostovanja u emisijama i intervjue sveli na minimum.

Somewhere the town we don't know where we are (foto: Instagram)
Somewhere the town we don’t know where we are (foto: Instagram)

„Zbog histerije koju smo izazvali u Evropi prosto smo izgubili svaki dodir sa stvarnošću. Iako je sve to spolja delovalo idealno, nastupali smo svaki 2-3 dan pred 20-ak hiljada ljudi, imali smo brdo novca, ali mi nismo imali život. Ako smo hteli da odemo na kafu morali smo da konkaktiramo našeg menadžera 5 dana unapred da mu najavimo to. A tek odlazak u bioskop… Naš tim je morao da kupi sve karte za tu projekciju kako bi na miru odgledali film“, objasnio je frontmen ovog benda razloge zbog kojih su se povukli sa javne scene i preselili u Los Anđeles.

„Tamo se svi bore da ih neko ufotka, tako da je veoma lako proći neopažen. Tamo čim upoznate nekoga on odmah počne da vam priča o tome čime se bavi, a mi smo uglavnom lagali kako ne bi neko otkrio. Najgore je bilo kada sam slagao jednog lika da sam fotograf. On je oduševljeno rekao da je i on profi fotograf i pitao me koji mi je omiljeni aparat. Pocrveneo sam i nisam znao šta da kažem. Android?“, našalio se Bill i dodao da je taj dugi period u Los Anđelesu iskoristio da izgradi svoj život, proživi nešto van četiri zida, kao da dobije inspiraciju za novi album.

What's underneath our chlotes? We are (foto: Instagram)
What’s underneath our chlotes? We are (foto: Instagram)

Ni nova turneja nije slična onim ranijim. Podelili su je na dva dela kako bi prvo svoj album odsvirali u najpoznatijim evropskim klubovima koji ne primaju više od 2 000 ljudi kako bi stekli intimniju atmosferu i upoznali se sa fanovima, a potom će krenuti na pravu turneju u veliki halama širom sveta.

Ipak, to što se turneja Feel It All odvija u manjim klubovima ne znači da momci iz Tokio Hotela svojim obožavaocima (koji su razgrabili karte u roku od 2-3 dana) nisu pružili pravi spektakl, kao i da čak i najstrože britanske kritičare nisu ostavili ravnodušnim visokim nivom organizacije sinoćnjeg koncerta u jednom londonskom klubu.

„Nikada nisam video tako dobru i kvalitetnu produkciju na tako malom prostoru. Pa, ovde obično zvezde prave akustične koncerte, a oni su napravili neverovatan light show“, zapisao je svoj utisak muzički kritičar jednog eminentnog londonskog lista.

Turn me on... Turn me on... Turn me on... (foto: Instagram)
Turn me on… Turn me on… Turn me on… (foto: Instagram)

Elektro-rok zvuk novog albuma pratili su i futuristički kostimi, dok se ekstavagantni pevač Bill Kaulitz presvukao 5-6 puta.

Okupljena publika u prepunom klubu je uglas pevala sa njima pesme sa novog albuma koje su činile osnovu repertoara, ali i hitove sa prethodnih albuma.

Pogledajte samo jedan od vizuelnih momenata koji su ostavili publiku bez daha.

Tokio Hotel concert gif