in ,

Nezaboravna: ‘Molitva’ među najslušanijim pesmama sa Evrovizije ove godine


Na svom oficijalnom YouTube kanalu, Eurosong svakog meseca pravi Top 10 listu najslušanijih pesama u proteklih 30 dana. Ipak, ovog decembra su odlučili da urade nešto drugačije i naprave Top 50 najslušanijih pesama protekle godine. Na ovoj listi se nalaze i pesme koje smo poslali da predstavljaju našu državu.

Naime, Eurosong će na YouTubu svakog dana izbacivati po deset pesama koje su bile najslušanije u 2017. godini. Za sada su otkrili ko je zauzeto mesta od 50-31, a najslušanijih 10 će otkriti 31. decembra. Iako je prošlo već deset godina od njenog učešća i pobede, pesma Marije Šerifović još uvek nije zaboravljena jer se i Molitva našla na listi i to na 49. mestu, odmah posle Ruslane i njenog hita Wild Dances. Zanimljivo je to što je ukrajnska pesma Dancing Lasha Tumbai, koja je bila Molitvin najveći rival 2007. godine, na višoj pozici. Ova pesma se nalazi na 35. mestu.

Ipak, Molitva nije jedina srpska pesma koja se našla na listi. Tijana Bogićević i pesma In Too Deep, kojom nas je predstavljala ove godine se našla na 37. mestu. A što se tiče ostalih pesama iz drugih zemalja iz regiona, na listi možete čuti i Slavka Kalezića i pesmu Space (41. mesto), ali i Janu Burčesku i pesmu Dance Alone, kojom je predstavljala Makedoniju ove godine (31. mesto).

Koga smo još slušali u 2017. godini, saznaćemo ovih dana. A ko se sve nalazi na listi, pogledajte u sledeća da klipa: