Ni Beyonce, ni Adele: Evo ko je najplaćenija pevačica u 2016. godini

Taylor je od turneje ‘1989’ zaradila 170 miliona dolara (foto: Instagram/taylorswift)

Bez obzira šta se događa u privatnom životu Taylor Swift, jedna stvar je sigurna – njeno bogatstvo.

Magazin Forbes objavio je godišnju listu najplaćenijih pevačica u 2016. godini, i na prvom mestu se našla upravo Taylor. Prošle godine 26-godišnja pevačica je bila na drugom mestu, iza Katy Perry, a svetska turneja 1989 donela joj je zaradu od neverovatnih 170 miliona dolara. Njen račun uvećao se za još tri miliona zahvaljujući unosnim sponzorskim ugovorima sa brendovima Keds, Diet Coke i Apple, stoji u obrazloženju časopisa.

“Ona je počela još pre nekoliko godina da gradi bazu obožavalaca i upravo ta njena sposobnost da je podjednako vole i mlađa i starija publika, kao i oni između, je znak i organizatorima koncerata i poznatim firmama da će saradnja sa njom biti vrlo unosna”, navodi advokat Lori Landew za Forbes.

Pevačice koje su se našle iza Taylor na listi (foto: Wenn)

Na drugom mestu po zaradi u ovoj godini našla se Adele, sa zarađenih 80.5 miliona dolara, što je skoro 100 miliona manje od Taylor. Britanska zvezda je najviše novca zaradila od prodaje svog albuma 25, koji je bio najprodavaniji album 2015. godine. Madonna je na trećem mestu, sa zarađenih 76.5 miliona od svoje Rabel Heart svetske turneje.

Rihanna se našla na četvtom mestu, i ona je od albuma ANTI, istoimene turneje i sponzorskih ugovora inkasirala 75 miliona dolara. Beyonce je iznenadila sve našavši se na petom mestu po zaradi, sa ‘samo’ 54 miliona. Međutim, njoj album Lemonade nije doneo veliku zaradu, već je većinu novca prikupila na koncertnoj turneji.

Povezane vesti

Back to Top