Search
Close this search box.

Bebu sam rodila živu, umrla je za jedan dan: Teška životna priča učesnice Survivora

Nora Dominiko je pozitivna i vedra 23-godišnjakinja koja je po zanimanju hotelijersko-turistički tehničar.
Motivacija za prijavu na Survivor bila joj je prošlogodišnja sezona koju je verno pratila s dečkom. Uverena je da može biti uspešna u takmičenju, a njen je dečko u potpunosti podržava. Uprkos teškoj životnoj priči, Nora je vrlo smirena, pozitivna i ima snažnu ličnost, a za sebe kaže da je sarkastična, komunikativna i tvrdoglava. Pre ulaska u samo takmičenje, govorila je o tome kako je izgubila bebu. Ova tema je za nju bila izuzetno bolna, a svojim pratiocima na Instagramu je podelila ovo traumatično iskustvo.

Nora Dominiko: Teška životna priča

„Još sam jučer osjetila tvoje lupkanje u meni, zamišljala kako izgledaš i maštala kako te držim u naručju. Isti onaj život koji mi te dao, te je brzinom munje i oduzeo, a na tvom mjestu sad stoji prazna rupa. Iako nisi imao prilike živjeti na ovoj zemlji uz mene, znaj da ćeš zauvijek živjeti u mom srcu. Volim te Kain“, napisala je Nora dan nakon što je izgubila bebu. Na jednom od Instagram storija, opisala je i šta se tačno dogodilo. „Nekada je bila bolna tema, sada ružno iskustvo koje me je ojačalo. Sve je bilo normalno, ili se činimo, do šestog meseca trudnoće kada je uočen usporen rast fetusa. Narednih mesec dana sam išla na češće preglede. Svaki put su mi govorili da je usporen rast normalan, da većina beba ima fazu kada sporije raste. Dok jednom nisu odlučili da me zadrže u bolnici na 24 sata zbog detaljnog nadzora CTG-a“, započela je ona na Instagramu. „U bolnicu sam stigla oko 9 časova ujutru na prvi pregled gde mi je rečeno da ću od sutra krenuti sa terapijama kojima bi bibebi ubrzali razvoj pluća jer ću morati na raniji porođaj.“ https://www.instagram.com/p/CbXvvFPtc3y/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1f1f0383-f922-4c43-9f42-1850d6d9b818

Beba rođena živa, ali…

„Nakon tri CTG-a, isti dan oko 18 časova, su me digli iz kreveta, odmah krenuli s terapijom za ubrzani razvoj pluća i poslali me u ambulantu. Tamo sam ležala na CTG-u od 18 do 23 časova, kada su se odlučili na hitan carski rez“, napisala je ona dodatno. „Bebu su porodili živu, rekli su da je dobro al ida treba pomoć s disanjem, nisam je videla, samo sam je čula, pa će je preveti u Zagreb. Iduće jutro, oko devet časova, obavestili su me da je beba umrla. Nekoliko dana nakon toga ustanovili su da je imao grešku u razvoju srčanih žila. Da sumiram, u potpunosti sam traumatizovana porođajem i zdravstvenim radnicima. Unapred se izvinjavam sestrama i doktorima koji me prate, ali to je moje iskustvo. A o cenama i komplikacijama sa sahranom da ne pričam“, opisala je ona. „Za sve koji me pitaju kako sam se tako brzo oporavila – u takvim situacijama imaš dva izbora, da potoneš ili da nastaviš dalje. Deo je do glave, a deo do podrške i pomoči voljenih osoba“, rekla je Nora Dominiko.

POSLEDNJE VESTI