in

Objavljen prvi trejler za film Iks ljudi: Mračni feniks

Prošle nedelje obljavljen je prvi trejler za film Mračni feniks, još jedan iz serijala filma o Iks ljudima.

U srpske bioskope stiže 14. februara 2019. godine, a zanimljivo je da je ovo prvi put da se u nazivu filma ne nalazi sintagma X Men. 

Mlada glumica Sophie Turner, jedna od glavnih glumica popularne serije Igra prestola, našla se u ulozi Jin Gray, koja u ovom filmu dobija potpunu moć feniksa. Trejler daje mali uvid u to šta publika može da očekuje od jedne od najintrigantnijih priča ove sage.

Trejler prikazuje životni put Jin od neželjenog deteta koje je greškom izazvalo saobraćajnu nesreću do konfliktne i temperamentne mlade žene. Profesor X pokušava da joj pomogne da savlada moći, dok Mistik, koju glumi Jennifer Lawrence, želi da ga kazni za laganje mladog mutanta.

Očekivano, sa druge strane su Magnito i njegovi mutanti koji ohrabruju Jin da oslobodi moć Mračnog Feniksa.

Tokom spasilačke misije u svemiru, Jin pogađa misteriozna kosmička sila, koja ju je učinila beskrajno moćnom, ali i nestabilnom pri povratku kući. Ona se otima kontroli i povređuje one koje najviše voli, počinje da rastura silu koja drži X-Men na okupu.

Kada porodica počne da se raspada, moraju da pronađu način da se ujedine i, ne samo sačuvaju Džininu dušu, nego i spasu planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć Feniksa i zavladaju galaksijom.