Održana konferencija za medije povodom novih Universal Music izdanja

Atmosfera na konferenciji (foto: Universal music)
Atmosfera na konferenciji (foto: Universal music)

Kompanija Universal Music održala konferenciju za novinare povodom šest godina od otvaranja srpske kancelarije i predstavila nove izvođače sa svog lokalnog kataloga.

U opuštenoj i prijatnoj atmosferi muzičke prodavnice Metropolis Music Shop, prisutnim novinarima i partnerima obratili su se Ilija Milošević (Direktor Marketinga, Universal Music Serbia) i Fabian Stilke (Generalni Menadžer, Universal Music Western Balkans).

Ilija Milošević, direktor marketinga

Ilija Milošević je predstavio tri nova regionalna izvođača čiji su albumi i singlovi objavljeni u februaru i martu mesecu ove godine – solo izvođač koji peva na engleskom jeziku Luke Black (Čačak, Beograd), četvoročlani ženski alt-rok bend Luminize (Hrvatska i Holandija), ali i najaktuelnije izdanje No Borders Orchestra – regionalni simfonijski orkestar koji okuplja muzičare iz svih republika bivše Jugoslavije. Pored projekata koji predstavljaju direktan razvoj lokalnog muzičkog kataloga u Srbiji, predstavljen je i Digster – servis za preporuku muzike kroz žanrovske i tematske plejliste.

Milošević je istakao i značaj direktnog prisustva Universal Music-a u Srbiji, ne samo za navedene izvođače, već i za celokupnu muzičku industriju u zemlji i regionu, posebno naglašavajući značaj pomenutih inicijativa za same umetnike. “Svi projekti na kojima trenutno radimo imaju jednu zajedničku karakteristiku, pokazuju snažan kreativni potencijal koji ova regija ima i nakon šest godina aktivnog rada, progres poslovanja i uticaj globalne kompanije kao što je Universal Music u industriji zabave je vidljiv, a to je samo početak. “

Fabian Stilke, generalni menadžer za Universal music Zapadni Balkan

Fabian Stilke, generalni menadžer Universal Music Western Balkans je započeo svoj govor kratkim istorijatom kompanije Universal Music u regionu.

“Već šest godina Beograd, Zagreb i Ljubljana su moja druga kuća. Kada sam prvi put došao na ovo tržište, primetio sam jednu jako čudnu stvar: u celom regionu mediji i publika prave veliku razliku između strane i domaće muzike. Dragi mediji, prijatelji i kolege izdavači, na svima nama je da izjednačimo i ukinemo ove razlike u percepciji i standardima kvaliteta muzike. Ovaj region je pun kreativnih i pametnih mladih ljudi, to je upravo i razlog zašto postoji jasna odluka da će Universal Music nastaviti da ulaže u kulturu na ovim prostorima.”

Stilke je za kraj govora parafrazirao glumca Martina Mula: “Pričati o muzici bi bilo isto kao kada bi se pevalo o arhitekturi” i zatim na scenu pozvao prvog izvođača iz Srbije. Luke Black je na iznenađenje svih prisutnih uživo izveo svoj hit singl “D-Generation” u novoj verziji koju je pripremio ekskluzivno za ovaj događaj.

Luke Black tokom nastupa na konferenciji
Luke Black tokom nastupa na konferenciji

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.