in

Ona ne drži dijete: Evo šta jede najatraktivnija žena na svetu

Mnogima je uzor i mnoge dame žele telo boginje


Olivia Culpo godinama pleni pažnju, a 2019. časopis Maxim  proglasio je za najatraktivniju ženu na svetu. Mnogima je uzor i mnoge dame žele telo boginje kojim se ova bivša misica može pohvaliti, ali čini se da su preduslov za to dobri geni.

Naime, Culpo ne drži dijete, ali pomno planira svoj jelovnik, posebno uoči važnih snimanja. Tada danima pije što je više moguće vode, dok odbija alkohol i šećer. Takođe, puno vežba i to se pokazalo kao formulom za uspeh u njenom slučaju.

„Držim se pravila 80/20, a tokom karantina to je bilo 40/60. Nastojim da je sve u ravnoteži“, rekla je.

Inače, pravilo 80/20 znači da 80 posto ishrane sačinjavaju hranjive i zdrave namirnice, dok je preostalih 20 posto nešto za čime žudite.

Olivija je od prijateljice i nutricionistkinje Tanje Zukerbrot usvojila važno pravilo, a to je da većinom unosi proteine i vlakna. Evo kako tačno izgleda njen jelovnik za jedan dan.

Doručak

„Ustajala sam oko 7-8, ali sad imam psa pa je to u 6“, otkrila je za Women’s Health.

Ujutro pije kafu s bademovim mlekom i jede voće, najčešće borovnice, ribizle i jagode. Ponekad slede belanci i avokado na tostu.

Ručak

„To je skoro uvek neka salata. Volim piletinu i povrće koje pečem u rerni“, dodaje.

Užina

Da bi bila sita celog dana, Olivija uvek pri ruci ima grickalice pune vlakana i proteina. Kako kaže, opsednuta je orašastim plodovima, a voli i kombinaciju suvog grožđa i čokolade.

„Zasite me i smutiji pa ih ponekad konzumiram. Najviše volim kad je spremljen od smrznutih banana, kakaa, malo bademovog maslaca, soli, cimeta, vanile i proteina u prahu“, priznala je.

Večera

Poslednji obrok u danu ponovo je meso uz povrće, dok su joj omiljen dezert sladoled i vino.