in

Otkrivena tajna savršeno plave kose Gwen Stefani

(foto: GQ)
(foto: GQ)

Gwen Stefani nije promenila boju kose već 20 godina. A da li ste primetili da je za taj period ni jednom nismo uhvatili sa izrastkom? I kako to da joj od svog tog blanša nije otpala kosa sa glave? Njen frizer je konačno odlučio da nam otkrije sve njene tajne.

Danilo je njen frizer već dve decenije. Njegov posao je da održava pevačicinu kosu zdravom i plavom. Sve farbane plavuše znaju koliko je to težak posao. Čak je i Kim Kardashian promenila frizuru nakon samo par dana jer joj je plava kosa bila prevelika obaveza. Kako onda to Danilu i Gwen polazi za rukom?

„Kada sam počeo da radim, sećam se da mi je neko rekao da su Marlyn farbali svakih 10 dana, i to štapićima za uši, kako ne bi imala taman koren glave. Odmah sam pomislio: ‘Vau, pa to je mnogo'“, kroz smeh priča slavni frizer, i dodaje da ne koristi štapiće za uši, ali da farba pevačicu mnogo češće: „Znam da je tamni koren glave sada u trendu, ali ja ga ne volim. A ne voli ga ni ona. Zato se trudimo da joj je kosa uvek skroz plava. Farbam je na svakih 7-8 dana“.

Thinking bout u Toronto #thisiswhatthetruthfeelsliketour Gx

A photo posted by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

7 do 8 dana? Vau, to zvuči mnogo, zar ne? Možete li da zamislite farbanje korena na svakih 7 dana u poslednjih 20 godina. To je previše blanša i farbe koje užasno štete kosi. Kako onda pevačicina kosa izgleda toliko zdravo? „Nismo koristili blanš još od 2004. godine. Razvio sam novu formulu koja postiže isti efekat ali ne oštećuje kosu. Puno sam istraživao. Putovao sam po Nemačkoj i Skandinaviji jer su to izvorna mesta plave kose. Godine sam potrošio eksperimentišući sa novim tehnologijama i novim brendovima dok nisam pronašao ono to stvarno pomaže“, otkriva Danilo, ali na žalost svih plavuša na svetu, ne želi da otkrije o kojoj se formuli radi. Međutim, priznaje da su mu omiljene linije za plavuše Redken, FériaGoldwell.  

Ali Danilo ima još jednu tajnu – regenerator. Pevačica koristi regenerator svakog dana, ceo dan. Ne ispira ga, već ga ostavlja na kosu kako bi mogao da je neguje. Frizer je godinama vežbao kako bi usavršio tehniku kojim bi mogao da napravi savršenu frizuru bez da ispira regenerator a da kosa ne izgleda masno ili teško.

To je to. Sve tajne ove pevačice su otkrivene. Jedino pitanje je da li ste vi spremne da posvetite toliko vremena kako bi vam kosa bila savršeno plava.