Prati nas

Film

Mitrović pravi reality, a njegova kćerka dokumentarce za Oskara

Film pod nazivom Klavire prevozi Ostoja, mlade srpske rediteljke Sandre Mitrović, u kojem glavne uloge tumače Slobodan Boda Ninković i Dragan Sekulić, mogao bi da se nađe u konkurenciji za Oskar. 

U pitanju je kratkometražni, studentske film, koji je odlično primljen na dva velika festivala u Argentini i na Novom Zelandu.

“Film je primljen i na festival u Argentini i na Novom Zelandu. Ukoliko bi na Novom Zelandu dobio nagradu, direktno bi bio nominovan za Oskara, za kratkometražni studentski film. Međutim, Sandra smatra da su šanse za to male s obzirom na to da komendije ne nagrađuju na dodeli Oskara”, izjavio je izvor blizak rediteljki.

Sandra je student generacije na prestižnom Univerzititetu Columbia na Menhentnu. U nedavnom intervjuu je otkrila detalje sa snimanja ovog filma.

Klavire prevozi Ostoja je kratka drama o jednom danu u životu poznatog beogradskog nosača klavira- Ostoje. Priča je bazirana na stvarnom liku, koji je decenijama raznosio klavire Beogradom i svojim specificnim oglasima postao gradska legenda. Film prati Ostoju koga igra Boda Ninković i njegovog pomoćnika Šabana koga tumači Dragan Sekulić, mladi glumac sa Fakulteta Dramskih Umetnosti, i jedan njihov radni dan tokom kojeg pokušavaju da dostave klavir koji sticajem različitih okolnosti niko ne želi. Osim Bode i Dragana, protagonistima filma, imala sam čast da na ovom projektu radim sa veoma talentovanim i profesionalnim ljudima poput Milana Cacija Mihailovića, Marka Gvera, Katarine Marković, Tamare Krcunović, koji osim što su voljni da izađu u susret studentima, svojim savetima i sugestijama su doprineli filmu na najbolji način”, rekla je talentovana rediteljka, prenosi Alo.

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. Andy

    09. 08. 2017. at 12:23

    Pohvala za objavljivanje ove vesti;fali nam sadrzaja koje ce nas oplemeniti.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Film

To Top