Ovako smo se proveli na koncertu Ariane Grande u Stokholmu

Ariana Grande verovatno je trenutno najveća tinejdž zvezda današnjice. Ona to zna i tako se i ponaša na sceni.

Od samog početka koncerta sweetener, koji smo gledali u Stokholmu, u Ericsson globe areni, pop zvezda bila je puna samopouzdanja. Znala je da je više od 17.000 ljudi došlo da gleda nju, i samo nju.

Gotovo sat i po pre nje, na scenu su izašli Social HouseElla Mai, koje je publika gromoglasno pozdravljala. Svi su znali reči gotovo svih njihovih pesama i oni su definitivno bili pravi izbor za predgrupe. A nešto posle 21 čas, svetla su se ponovo ugasila i začuo se Arianin glas uz početke stihove pesme raindrops. Pop diva izašla je iz bine, na velikom stolu na kome su pored nje bili igrači, a sve uz taktove pesme God is a woman.

Na sceni je bio i ogroman bend, a nije bilo pratećih vokala. Ništa to Ariani nije bilo potrebno: njen glas bio je dovoljan da pokrije čitavu arenu, čak i da nije bilo muzike.

Potpuno isceniran koncert od početka do kraja ne daje mnogo prostora za improvizaciju. Među prvim numerama našle su se bad idea, break up with your girlfriend. Nekako se već tu dalo zaključiti da je prvobitna ideja turneje verovatno bila inspirisana ženama i numerom god is a woman – centralni deo bine rezervisan je za ogromni krug, koji treba da predstavlja planetu. Istina, u jednom trenutku planetu drže ženske ruke, ali stiče se utisak da je ta ideja brzo zamrla – verovatno nakon što je Ari objavila album thank u, next.

Drugi set Ari je počela numerom R.E.M. a potom su se mešale nove i stare numere: Be Alright, Sweetener, Successful, a potom Side to side i kao velika završnica – 7 Rings, kada se na sceni pojavio ogroman automobil – isti onaj iz spota za ovaj singl.

Treći deo koncerta Ari je počela sama na sceni, izvodeći miks pesama Love Me Harder i pomalo podcenjenu breathin, sa prethodnog albuma. Potom je usledio set novih pesama: Needy, Fake Smile i Make Up, a onda smo se vratili na same početke, miksom Right There,  You’ll Never Know i Break Your Heart Right Back.

Poseban deo koncerta bilo je izvođenje pesme NASA. Ari se našla na centralnoj bini, u samom centru arene, dok se sa plafona spustio ogroman obli ekran, koji je predstavljao Mesec. Arenu su osvetlila svetla mobilnih telefona, pa je sve izgledalo nestvarno.

Četvrti deo koncerta bio je ujedno i najkraći, pa je Ari “na brzinu” otpevala numere Everytime, The light is coming i Into You, koja nije dobila tretman kakav zaslužuje. Poslednji deo sastojao se od numera Dangerous Woman i Break Free, nakon čega se Ari pozdravila od publike. Naravno, svi su znali da tu nije kraj, pa je cela Arena počela da viče “Thank u, next”. Ari se vratila na scenu, odevena kao Cher Horowitz u filmu Clueless i otpevala thank u, next. Za sam kraj, uz konfete, ona i igrači uzeli su gej zastavice i njima mahali i pozdravili publiku koja je srećno otišla kući.

Ariana je možda najveća zvezda trenutno, no pitanje je da li će tako ostati i narednih godina. Njen koncert jeste zabavan i pun hitova, ali ono što mu nedostaje je još malo koncepta i dešavanja na sceni. Malo više komunikacije sa publikom ne bi bilo na odmet – obratila se svega tri puta, jednom na početku, jednom na sredini kada je “tri puta rekla koliko je srećna i koliko nas voli” i jednom na kraju kada se zahvalila svima što su došli. Sreća da je Ari glasovno toliko moćna da sve ostale nedostatke pokrije – za sada.

Sve video snimke sa koncerta možete pogledati na našem Instagramu.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.