Search
Close this search box.

Ovo su dobitnici BRIT nagrada za 2017. godinu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Rita Ora nije osvojila nijednu nagradu, ali ju je ispratilo najviše naslova zbog zatezanja lica zbog čega izgleda jedva prepoznatljivo (foto: Instagram/brits)

Sinoć je u londonskoj O2 areni održana 37. po redu dodela BRIT nagrada, ili kako je mnogi nazivaju ‘britanski Grammy’.

U najviše kategorija bile su nominovane Rihanna i devojke iz sastava Little Mix (sa po 3 nominacije), a usledili su Drake i David Bowie (po 2 nominacije).

Ni Katy Perry nije osvojila nijedan trofej, ali su modni kritičari najviše pohvalili njen stajling kada je u pitanju crveni tepih foto: Instagram/brits)

Dok je David Bowie postumno nagrađen za najboljeg britanskog muškog izvođača i album godine (Blackstar), Drake za najboljeg internacionalnog muškog izvođača, a Little Mix za najbolji britanski singl godine (Shout out to my ex), jedino se od navedenih Rihanna nije proslavila kada je reč o dobijanju nagrade, čime je još jednom dokazala da je ‘ženska verzija Leonarda DiCaprija’ pošto je postalo evidentno da je prati loša sreća kada je reč o osvajanju muzičkih nagrada. Naime, iako RiRi važi za jednu od najpopularnijih pop pevačica, skoro svake godine se desi da joj trofeje preotme koleginica koja je te godine napravila najveći bum. Ove godine je to bila Beyonce koja ju je nadmašila u kategoriji za najbolju internacionalnu pevačicu.

Devojke iz sastava Little mix briljirale su po broju nominacija, a kući su ponele i jedan trofej foto: Instagram/brits)
Devojke iz sastava Little mix briljirale su po broju nominacija, a kući su ponele i jedan trofej foto: Instagram/brits)

A Tribe Called Quest proglašeni su za najbolju internacionalnu grupu, dok je sastavu The 1975 pripala nagrada za najbolju britansku grupu.

Dobar razlog za slavlje su imali i Emeli Sande (Britanska pevačica godine), One Direction (Britanski spot godine za History), Robbie Williams (Brits Icon Awards), dok je Rag’n’Bone Man poneo kući dva trofeja – Critics’ Choice Award i British Breakthrough Act.

Rag'n'bone Man imao je najviše razloga za slavlje zbog osvojena dva trofeja foto: Instagram/brits)
Rag’n’bone Man imao je najviše razloga za slavlje zbog osvojena dva trofeja foto: Instagram/brits)

Na veliko iznenađenje svih Adele je osvojila samo jednu nagradu, i to za Britanku koja je ostvarila najveći svetski uspeh.

Iako su ovu dodelu nagrada obeležili brojni nastupi, kritičari se slažu da je najupečatljiviji momenat večeri svakako bio nastup Emeli Sande koja je dokazala da je (i pored propratne koreografije) za impresivan nastup dovoljna dobra pesma, nenadmašna emocija i vrhunski vokal.

POSLEDNJE VESTI