in

Ovo su novogodišnje odluke koje treba da doneseš u 2020.


Poslednji je dan 2019. godine, trenutak kada sumiramo prethodnu i pripremamo se za narednu godinu.

Najbolje što možeš da učiniš jeste da toksične stvari, loše ljude i situacije ostaviš i za sebe i da sa osmehom kreneš u nove pobede. Kako bi ti ciljevi bili uspešni, evo šta moraš da ostaviš za sobom u ovoj godini.

Obriši poruke od bivše ljubavi

Ukoliko je ove godine došlo do raskida, to je sigurno dobra odluka i nemoj u nju da sumnjaš. Na kraju krajeva, da je valjalo, potrajalo bi. No, trebalo bi da se otarasiš svih poruka koje te podsećaju na taj odnos. To ne znači da treba da zaboraviš da ste bili zajedno, ali ne treba da ti bude pred nosem sve vreme.

Prekini otrovne odnose

Ako već nisi, sada je pravo vreme da se otarasiš otrovnih odnosa sa ljudima, ali i otrovnih ljudi. Ako je neko previše posesivan, ljubomoran, ne veruje ti ili priča loše o tvojim prijateljima, vreme je da mu kažeš „doviđenja“. Ne ulazi u novu godinu sa tugom jer je neko loš prema tebi, već uzmi kontrolu i postavi ga na mesto.

Ne donosi odluke koje ne možeš da se pridržavaš

Svake godine u ovo doba napravimo spisak odluka kojih ćemo se pridržavati, a onda nakon mesec dana, gotovo sve otpadnu. Neka tvoja lista novogodišnjih odluka bude pametna – smanji kriterijume i želje – ako ih sve ispuniš, lako ćeš ih povećati tokom godine. To će ti biti motivacija za veće uspehe i ciljeve.

Isprazni ormar

Sigurno ti je ormar prepun garderobe koje ne nosiš, ali razmišljaš kako ćeš „jednom opet“. Sve što ne nosiš, spakuj u kutije i odnesi u Crveni krst ili pokloni nekome za koga znaš da mu je potrebno. Imaš vremena tokom slobodnih dana, a i osećaćeš se bolje kada znaš da ćeš nekome ulepšati život.

Zaboravi loše prijatelje

To što se godinama družiš sa nekim, ne znači da treba da trpiš svakakve stvari od te osobe. Zbog toga, sve one koji te ne poštuju ili imaju vremena za tebe samo kada njima odgovara, ne treba da se nađu na listi tvojih prijatelja – jer to nisu. Ukoliko ti ne prija nečije društvo, to znači da je ta osoba otrovna.

Koja je tvoja novogodišnja odluka?