in

Ožiljak koji je spasao dva života: Emotivna fotografija o kojoj priča ceo svet

helencarminaphotography 1

Fotografkinja Helen Aller često fotografiše majke sa njihovim tek rođenim bebama, ali je nedavnom jednom crno belom izazvala pravu revoluciju na internetu.

Na prvi pogled se vidi novorođenče koje leži u majčinom naručju, ali cela fotografija otkriva mnogo snažniju priču. Majka je želela da ostane anonimna, ali ona i Helen se poznaju jer obe žive na malom ostrvu Guerseyu u Velikoj Britaniji.

Zajedno su uradile seriju fotografija dva meseca ranije, kada je žena bila u sedom mesecu. I sama Helen je sada u osmom mesecu trudnoće i očekuje svoje treće dete, a seća se kako je sa budućom majkom na prvom snimanju razgovarala o carskom rezu i obe su zaključile da ih pomisao na operaciju veoma plaši.

Posle porođaja, pozvala je Helen da joj kaže da su se njeni strahovi obestinili. Aller o ovome kaže: „Planirala je da se porodi prirodnim putem, ali je nešto pošlo po zlu i to više nije bilo moguće, već je hitno podvrgnuta carskom rezu. Posle porođaja me je pozvala da odem do nje i fotografišem nju i bebu baš u ovakvoj pozi da bi pokazala kako se završila njena borba sa najvećim strahom, a koja je na kraju spasila njihova dva života.“

KLIKNI DA PROČITAŠ KAKO SU IZBEGNUTE DODATNE KOMPLIKACIJE