Ožiljak koji je spasao dva života: Emotivna fotografija o kojoj priča ceo svet

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Fotografkinja Helen Aller često fotografiše majke sa njihovim tek rođenim bebama, ali je nedavnom jednom crno belom izazvala pravu revoluciju na internetu.

Na prvi pogled se vidi novorođenče koje leži u majčinom naručju, ali cela fotografija otkriva mnogo snažniju priču. Majka je želela da ostane anonimna, ali ona i Helen se poznaju jer obe žive na malom ostrvu Guerseyu u Velikoj Britaniji.

Zajedno su uradile seriju fotografija dva meseca ranije, kada je žena bila u sedom mesecu. I sama Helen je sada u osmom mesecu trudnoće i očekuje svoje treće dete, a seća se kako je sa budućom majkom na prvom snimanju razgovarala o carskom rezu i obe su zaključile da ih pomisao na operaciju veoma plaši.

Posle porođaja, pozvala je Helen da joj kaže da su se njeni strahovi obestinili. Aller o ovome kaže: „Planirala je da se porodi prirodnim putem, ali je nešto pošlo po zlu i to više nije bilo moguće, već je hitno podvrgnuta carskom rezu. Posle porođaja me je pozvala da odem do nje i fotografišem nju i bebu baš u ovakvoj pozi da bi pokazala kako se završila njena borba sa najvećim strahom, a koja je na kraju spasila njihova dva života.“

KLIKNI DA PROČITAŠ KAKO SU IZBEGNUTE DODATNE KOMPLIKACIJE

POSLEDNJE VESTI