in

Pevač na rubu siromaštva: Ako nekom treba kopač ili konobar, zovite me


Frontmen sastava „Majke“, muzičar Goran Bare, javno je otkrio da se trenutno nalazi na rubu egzistencije, jer su svi koncerti odloženi.

Kako prenose hrvatski mediji, on je period karantina proveo radeći na novom albumu, ali mu je odlaganje koncerata stvorilo veliki problem.

„Voleo bih da me neko zaposli, ako je nekom potreban di-džej na radiju ili kopač krompira… Ili prodavac, ja imam položen trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit takođe, tako da mogu da budem i konobar. Ja sam čovek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije. Ako je nekom potreban radnik, neka me nazove,“ poručio je Goran u intervjuu za Exkluziv, prenosi Index.

Goran Bare rođen je 1965. u Vinkovcima, kao drugo dete iz siromašne radničke porodice. Prve bendove počeo je da osniva već s 12 godina s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi. 1980. godine, s 15 godina, s prijateljem Marinom Pokrovcem osniva „Duo debili“ i održava svoj prvi veći nastup, pred oko 1.000 ljudi u vinkovačkom Domu omladine.

Od 1980. do 1984. godine Bare oblikuje svoj scenski nastup, pevajući s raznim lokalnim sastavima. Krajem 1984. godine osniva grupu „Majke“ i donosi odluku da je muzika njegov životni poziv. Usledila su prva studijska snimanja, nastupi, recenzije i radijska emitovanja njihove muzike.

1986. godine u zagrebačkom Lapidariju i beogradskoj Akademiji održavaju prve važnije svirke, gde ih uočava zagrebački nezavisni izdavač Zdenko Franjić. Nudi im saradnju, pa 1987. „Majke“ snimaju prvi promo materijal sa 14 pesama nazvan ”Majke zauvijek” za Franjićevu nezavisnu etiketu „Slušaj najglasnije“.

https://www.instagram.com/p/B1nr0t0gYyO/?utm_source=ig_embed

Goran nije jedini koji je uputio javni apel ove vrste, budući da su se mnogi regionalni pevači žalili da su u teškoj situaciji zbog pandemije korona virusa, zbog koje su onemogućeni da nastupaju.