PKS: Jelica izbačena zbog belanaca

Zbog loše umućenih belanaca izbačena iz takmičenja
Zbog loše umućenih belanaca izbačena iz takmičenja

 

Juče je za učesnike Prvog kuvara Srbije bio vrlo stresan dam, pošto svakog petka jedan od kuvara napušta takmičenje. VIP kuvari pravili su jedno nacionalno jelo po svom izboru i za to su imali 50 minuta.

Suzana je pravila kijevski kotlet, Mišel rizoto sa pilećim mesom, Bojan podgoričke popeke, a Romana bečku šniclu sa pire krompirom. Big Lale je pravio medaljone sa karamelizovanim lukom i šampinjonima, Marko japansku tempuru, a nekoliko takmičara se odlučilo za spremanje kineske hrane. Dinča. koji je do sad dobro spremao mućkalicu, odlučio je da pravi neko drugo jelo, ali posle izjave Nenada Čanka “Ako imaš hit, onda ga i pevaj”, Dinča je promenio mišljenje i ipak napravio mućkalicu.

 

Žiri je zaključio da su se kuvari mnogo bolje spremili danas, da je raznovrsna ponuda spremljenih jela, ali i da je petak uvek “nervozan” zbog izbacivanja jednog od kuvara.

Posle 50 minuta, žiri je krenu da ocenjuje jela: Marko za svoju tempuru dobija pohvale zbog izbora jela, kao i Romana koju je žiri pohvalio za ukusnu bečku šniclu. Suzani je zamereno što nije pravila pileće belo sa koskom, po originalnoj recepturi kijevskog kotleta.

 

Aleksandrin pokušaj pravljenja špageta karbonara i Jelicina svinjetina sa povrćem, bile su najlošija jela danas, pa je žiri odlučio da jedna od njih danas napusti takmičenje.

One su dobile zadatak da odvoje 3 žumanceta od belanceta i da dobiju sneg od belanceta, ali takav da kada okrenu ciniju, on ne ispadne iz nje. Koja pre umuti i čije belance ne padne, biće pobednica i ostaće u takmičenju. Aleksandra je prva počela da muti, a Jelica je smatrala da je njeno belance dobro umućeno, međutim, kada je prevrnula činiju, ono je iscurilo, pa je to dovelo do izbacivanja. Najbolji kuvar ove nedelje bila je Anja.

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top