in

Počeo turnir ‘EuroBelgrade’!


Svečano otvaranje turnira EuroBelgrade

Juče je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, svečanim otvaranjem, počeo je drugi po redu najveći studentski internacionalni turnir EuroBelgrade, na kome je učešće uzelo preko 500 domaćih i stranih studenata. Svi oni će imati priliku da se tokom trajanja turnira takmiče u sportu, druže i pre svega dobro zabave. I ove godine glavni organizatori događaja su Fakultet organizacionih nauka i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

„Meni je izuzetna čast što mogu da budem promoter jednog ovako mladog turnira ili mlade organizacije, jer smatram da je od krucijalnog značaja bavljenje sportom i mislim da ovim putem ne samo da se razvija univerzitetski sport već apelujemo na mlade da žive zdravo, da se bave sportom. Drago mi je što je Fakultet organizacionih nauka prepoznao jednu ovakvu organizaciju, ovakvu akciju, ne samo ovakvu, već prepoznaje sve druge i itekako ulaže u univerzitetski sport“ , istakao je na ceremoniji svečanog otvaranja Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i student Fakulteta organizacionih nauka.

Vanja Udovičić

Učesnici će se tokom turnira takmičiti u pet sportskh disciplina: futsalu, košarci, odbojci, vaterpolu i cheerleading-u. U svim sportovima, osim cheerleading-a i vaterpola, predviđena su takmičenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pored sportskog dela turnira, za studente će biti organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti. Prvi put ove godine, kroz aktivnosti Party Pack-a, pružena je prilika i onim studentima koji žele da dožive nešto drugačiji, ne toliko sportski, EuroBelgrade. Oni će biti u mogućnosti da se, u toku dana, upoznaju sa atraktivnim znamenitostima, tradicijom, kao i kulturom Beograda.

Filip Filipović

Pored kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije svečanom otvaranju turnira prisustvovao je i njegov saigrač i kolega sa fakulteta Filip Filipović koji je tom prilikom izjavio:

„Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam organizacionom timu EuroBelgrade-a na sjajnoj organizaciji koju ćete tek, naravno, imati prilike da vidite i na motivaciji mladih studenata i drugih ljudi koji će posetiti ovih dana Beograd. Mislim da je ovo prava prilika da u najboljem svetlu pokažemo, ne samo značaj sporta uopšte na Univerzitetima, već i naš grad i predstavimo na najbolji mogući način ono čime možemo da se pohvalimo, a sport je sigurno jedna od tih stvari.“

Svojim prisustvom ceremoniju svečanog otvaranja uveličali su i vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović i Marko Avramović.

Više informacija o samom truniru potražite na Eurobelgrade.org.

Profesionalni sportisti rado podržali turnir EuroBelgrade

 

Tracara.com