Poznate dame ujedinjene protiv Trumpa: Zvezde marširaju na Vašington

America Ferrera će predvoditi poznate dame u maršu na Vašington (foto: Wenn)

U ponedeljak je otkriveno koje će se zvezde pridružiti Ženskom maršu na Vašington, velikom protestu najavljenom u prestonici Sjedninjenih Američkih Država dan nakon inauguracije predsednika Donalda Trumpa.

Organizacija je najavila da će im se pridružiti mnoge poznate dame, koje predvodi America Ferrera, a pored nje će marširati Katy PerryZendaya, Chelsea Handler, Amy Schumer, Scarlett Johansson, Cheri mnoge druge.

Zvezda serije Ružna Beti je u izjavi za javnost napisala: “Još od izbora, mnogi se boje da se njihov glas neće čuti. Kao umetnice, žene i najvažnije od svega, predane Amerikanke, ključno je da zajedno istupimo u solidarnosti za zaštitu, ponos i prava za našu zajednicu. Prava imigranata, radnika, prava na rađanje, seksualnih manjina, rasna ravnopravnost i prava na zaštitu životne sredine nisu samo neka posebna prava, već utiču na sve nas i moraju biti briga svakog Amerikanca”.

I Scarlett će biti među zvezdama koje se bore za prava žena (foto: Wenn)

Scarlett Johansson je takođe govorila o ovom cilju, rekavši: “Moja je dužnost kao građanke Amerike da sprovodim svoja prava i borim se za ono u šta verujem. Nova administracija je možda u zabludi kada su određene stvari u pitanju, ali jedna stvar koju su uradili je prilično jasna: njihova namera da smanje dostupnost Ženske zdravstvene nege i uticaj na reproduktivna prava žena. Marširaću na Vašington kako bih našem sledećem predsedniku stavila do znanja da mi, žene i muškarci ujedinjeni jednom mišlju, nećemo ćutati i sedeti, već ćemo se boriti da zaštitimo naša tela i naše izbore”. 

Druge umetnice koje će im se pridružiti u maršu 21. januara su Uzo Aduba, Cristela Alonzo, Patricia Arquette, Danielle Brooks, Lea DeLaria, Diane Guerrero, Danai Gurira, Margo Jefferson, Angelique Kidjo, Padma Lakshmi, Shantell Martin, Frances McDormand, Julianne Moore, Hari Nef, Monica Raymund, Yara Shahidi, Alia Sherif, Kara Walker, Olivia Wilde Constance Wu.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI