Prvi trejler film ‘Mračna kula’ snimljenog po romanu Stephena Kinga

Revolveraš i Čovek u crnom, junaci ‘Mračne kule’ (foto: SonyEntertainment)

Dugoočekivani film Mračna kula, nastao po čuvenom serijalu Stephena Kinga, uskoro stiže u bioskope, a juče je premijerno prikazan i prvi trejler ove naučno-fantastične avanture.

Međutim, fanovi Kingovih romana imali su podeljeno mišljenje o filmskoj adaptaciji mračne fantastike sa Idris ElbomMatthew McConaugheijem u glavnim ulogama. Priča prati izmorenog usamljenika, Revolveraša Rolanda (Elba) koji kroz pustinju goni Čoveka u crnom (McConaughey), ne bi li se osvetio i stigao do Mračne kule, metafizičke kosmičke spone koja drži ključ za vraćanje Rolandovog spaljenog sveta i uništavanje sadašnjeg.

(foto: SonyEntertainment)

Autor je još ranije otkrio da će film biti baziran na prvoj knjizi iz 1982. godine i da će radnja uglavnom biti smeštena i moderno doba, ali je uverio fanove da će ‘ići još dalje od toga, jer priča to nalaže’. Ipak, neki fanovi serijala našli su zamerku da je scenario filma pomalo kliše zbog rečenica koje izgovara glavni junak, ali je sam King sa rediteljem i scenaristom Nicolaj Arcelom pisao dijalog misterioznog Revolveraša, kako bi se uverio da ima što manje teksta.

Ceo trejler odaje utisak da je ovo dobro snimljen film koji je ostao veran Kingovoj narativi, što je možda i dovoljno da postane jedan od najvećih letnjih blokbastera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI