Ramštajn: zabranjena prodaja novog albuma!

Nemačka najpopularnija grupa ikada, Rammstein, koja će održati koncert kod nas 20. marta 2010. godine u Beogradskoj Areni, ovih dana vodi pravu bitku u svojoj državi.

rammstein-srbija

Nakon izdavanja novog albuma u oktobru “Liebe ist fur alle da” (Ljubavi ima za sve), nemačka Državna kancelarija za zaštitu dece i omladine je donela odluku o zabrani prodaje ovog albuma. Po njima, pesme grupe Ramštajn otvoreno pozivaju na seks bez zaštite, što je u doba širenja HIV virusa u najmanju ruku neodgovorno, kao i na opasne sadomazohističke igre što se, između ostalog, već vidi na omotu njihovog najnovijeg CD-a.

Članovi benda su u šoku, a klavijaturista benda Kristijan Flake Lorenc uporedio je današnji sistem u Nemačkoj sa onim tokom vladavine komunizma: “Ukoliko se sloboda mišljenja u Nemačkoj oslikava u tome da neonacisti na svojim protestima neometano mogu da pozivaju na mržnju prema strancima i na njihovo izbacivanje iz zemlje, dok se naš album zabranjuje – tada se po pitanju demokratije nismo baš pomakli s mesta!”

Međutim, kao i uvek kad se nešto zabrani tek onda postaje poželjnije tako da je ovaj album, za samo mesec dana, najprodavanije izdanje u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Danskoj, Češkoj, Finskoj i Holandiji, a u SAD je na 13. mestu, što je rekord za Ramštajn.

Inače, evropska turneja ovog benda je počela 8. novembra u Lisabonu, a završava se upravo kod nas.

Ko od vas ide na Ramštajn? :)

Izvor: Pressonline.rs

Povezane vesti

Back to Top