Ružica Đinđić o deci, karijeri, ženama u modernom društvu…

Ružica Đinđić na naslovnoj strani časopisa "Elle"

Nakon nekoliko godina ćutanja, Ružica Đinđić, supruga pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, prvi put je dala intervju za oktobarsko izdanje magazina Elle.

Ružica je za ELLE pričala o tome šta za nju znači orden Legije časti, koji joj je nedavno dodelila Republika Francuska, o slobodi, toleranciji, odgovornosti, shvatanju i prihvatanju različitog…

O ulozi žene u modernom društvu, Ružica kaže: „Žene po svom habitusu nose taj kreativni, stvaralački, životni, praktični element i princip, i njihovo uključivanje u društveni i politički život može samo da donese dobro.”

U životu je najviše raduju njena deca, kao i trenuci kada u njima prepoznaje odrasle, zrele osobe. “Ponekad me i zaboli pomisao da će doći dan kada će otići svojim putem, ali sada još uvek uživam u lepoti našeg zajedničkog porodičnog života”.

Na pitanje zašto se ne bavi politikom izjavlila je: „Nisam političar i nikada to neću biti. Ali prirodno je da budem deo stranke i deo političkog i filozofskog koncepta za koji je moj suprug dao život. Demokratska stranka i svi građani Srbije koji žele ovoj našoj zemlji bolju budućnost deo su mene i mog života i ja toga ne mogu da se odreknem.”

Izvor: Elle magazin, oktobarsko izdanje

Povezane vesti

Back to Top