in

Saslušan Mika Aleksić: Evo šta je rekao o zlostavljanju


Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom gde je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

„Rekao je da optužbe nisu tačne, i da ne zna zašto su to rekle.“ rekao je Aleksić, a zatim je zaćutao, saznaje nezvanično Informer.

Podsećamo, Aleksić je osumnjičen za krivično delo silovanje i nedozvoljene polne radnje, a za ta dela predviđena je kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Javni tužilac predožio je pritvor za Miroslava Miku Aleksića, koji ima 68 godina.

“Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan osumnjičeni Miroslav Aleksić. Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja osumnjičenog od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, predložen je pritvor iz razloga predviđenim članom 211 st.1 tač. 2, 3 i 4 ZKP-a. Odluka o pritvoru do sada nije dostavljena tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjemo da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena”, navode iz tužilaštva.