Prati nas

Extra

Sedmu godinu za redom, Sofia Vergara najplaćenija TV glumica

Sedmu godinu za redom, Sofia Vergara je najplaćenija televizijska glumica, prema listi magazina Forbes.

Zvezda serije Moderna porodica čvrsto drži lidersku poziciju zahvaljujući honoraru koji dobija za ulogu Glorie u poznatom sitkomu koji se emituje već deset godina. No, za zaradu su zaslužni i milionski ugovori koje ima sa različitim brendovima, između ostalog linijom aparata za kafu SharkNinja Coffee i lancom prodavnica nameštaja Rooms To Go.

Vergara je protekle godine inkasirala 42,5 miliona dolara, što je gotovo 73% više nego drugoplasirana Kaley Cuoco, glavna ženska uloga serije Štreberi, čija je zarada procenjena na 24,5 miliona dolara. Zanimljivo je da njene koleginice iz serije, Mayim Bialik i Melissa Rauch dele šesto mesto sa 12 miliona dolara zarade.

Devojke iz serije Štreberi

Na trećem mestu je glumica Ellen Pompeo, poznata po ulozi Meredith Grey u dramskoj seriji Uvod u anatomiju, koja sem viskooh honorara, dobija i deo prihoda iz serije, ali i platu kao producentkinja spinofa pod nazivom Stanica 19.

Na petom mestu je Mariska Hargitay iz serije Red i zakon (13 miliona dolara) a odmah za njom Julie Bowen, Vergarina koleginica iz serije Moderna porodica (12,5 miliona dolara).

Metodologija kojom magazin Forbes utvrđuje zarade je sledeća: računaju se sve zarade od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine, bez poreza, naknada za agente, menadžere i advokate. Procenjene zarade dobijaju se na osnovu podataka istraživačke agenicje Nielsen, Box Office Moja, sajta IMDB ali i insajdera iz filmske industrije.

Top 10 najplaćenijih glumica 2018:

  1. Sofia Vergara 42,5 miliona
  2. Kaley Cuoco 24,5 miliona
  3. Ellen Pompeo 23.5 miliona
  4. Mariska Hargitay 13 miliona
  5. Julie Bowen 12.5 miliona
  6. (nerešeno) Mayim Bialik 12 miliona
  7. (nerešeno) Melissa Rauch 12 miliona
  8. Kerry Washington 11 miliona
  9. Claire Danes 9 miliona
  10. Pauley Perrette 8.5 miliona

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top