Prati nas

Extra

Sinéad O’Connor prešla u islam, zove se Shuhada’

Irska pevačica Sinéad O’Connor, poznata po raznim kontroverzama tokom karijere i u privatnom životu, izjavila je da je prešla u islam i da se sada zove Shuhada’.

“Želim da vam saopštim da sam ponosna što sam postala muslimanka. To je prirodan tok svakog inteligentnog teologa”, navela je pevačica na twitteru i dodala da je dobila ime Šuhada.

Pevačica je 2017. godine promenila ime u Magda Davitt, a sada će biti Shuhada’ Davitt. Ona je na twiiteru postavila fotografiju na kojoj nosi muslimanski veo, hidžab.

Ona se i zahvalila muslimanskoj braći i sestrama koji su je ljubazno dočekali u islamskoj zajednici. Kako je navela, ime je promenila kako bi se oslobodila patrijalahalnog robovlasničkog imena.

Pedesetjednogodišnja pevačoca prepoznatljiva po obrijanoj glavi, poznata je kao vatreni borac za ženska prava i po kritičkim stavovima prema katoličkoj crkvi. Nekoliko puta je rekla da se bori protiv depresije.

Izazvala je kontroverzu 1992. godine kada je u jednoj emisiji na američkoj televiziji uživo pocepala fotografiju tadašnjeg pape Jovana Pavla Drugog, kao i 2009. godine kada je javno napala papu Benedikta XVI da namerno zataškava slučajeve seksualnog zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi.

1 komentar

1 komentar

  1. Svasta

    26. 10. 2018. at 20:42

    Kako ko poludi od ovih zvezda tako predje u islam, koji idiotizam.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top