Sloboda Mićalović: Frustrira me što moramo da budemo mlade, lepe, zategnute

Sloboda Mićalović u avgustu je proslavila jubilarni 40. rođendan, a sada je otvoreno pričala o tome šta je naučila i kako godine utiču na nju.

„Mislila sam da će se nešto bitno promeniti, ali se zaista dobro osećam. Živim sada za sada. Ne razmišljam o onome iza ili onome sutra, već sam potpuno u ovom trenutku. Naučila sam da upijam ljude oko sebe, da zapamtim trenutak u kome sam. Uvek sam mislila da lepota predstavlja skup raznih stvari: obrazovanja, zadovoljstva sopstvenim životom, izborima koje smo napravili. Ukoliko su bili loši, važno je da sebi pružiš mogućnost da ih oprostiš. Što se izgleda tiče, nasledila sam crte lica, pa i kožu, ali na njoj je često vrlo jaka filmska i televizijska šminka, nekad i po 12 sati ili duže. Nemamo mi ni produkcijski luksuz, ni vremena da više puta dnevno skinemo kompletnu šminku da bi se lice odmorilo“, istakla je Sloboda.

Za njen mladalački izgled nije zaslužan botoks, s obzirom na to da se na njenom licu jasno vidi mimika.

„Često mi kažu „bilo bi dobro da ga staviš, samo malo“, ali u nekim scenama moram da se naljutim. (smeh) Ne mogu se ljutiti sa licem koje nema mimiku. Ja stvarno volim da imam bore. Kad smo već pomenuli Moniku, bilo mi je fascinantno što sam videla da one na njenom licu zaista postoje. Frustrira me što „moramo da budemo mlade, lepe, zategnute“. Ne, ne moramo. Moj karakter se menja, život me je promenio i nabolje i na lošije, neke stvari su se desile, pa su ostavile tragove“,objasnila je glumica za Hello.

„Smejalice se ne zovu uzalud tako. Da, želim da ih imam, jer se smejem. Zaista mislim da je došao poslednji trenutak da se odupremo tom „moraš“. Nemam ništa protiv tretmana, bilo da je mezoterapija, PRP ili nešto drugo, ali koža treba da se maže, hrani, da joj se posveti pažnja. Imala sam sreću da mi je filmska šminkerka Cana, koja, nažalost, više nije među živima, još dok sam radila svoj prvi film „Zonu Zamfirovu“ rekla: „Nemoj da ti je palo na pamet da sada, sa dvadeset godina, ne počneš da se neguješ“. Milena Dravić mi je isto poručila, kao i Danica Maksimović“, priznala je Mićalovićeva.

Kada je reč o ishrani, ističe da vodi računa, ali nije fanatik.

„Nisam fanatik koji nikada ne pojede nešto slatko ili „brzu hranu“, ali uglavnom se hranim zdravo i treniram tri puta nedeljno. Pijem neverovatno mnogo vode jer je moj organizam traži, a volim i čajeve. Ponovo se vraćamo na to da mora sve zajedno. Kada sam snimala film u Kazahstanu, koji je dobio mnoštvo nagrada širom Evrope, videla sam da se tamo čaj konzumira u ogromnim količinama i bukvalno uz sve. Kod njih je normalno da se zajedno pije vino i čaj, šampanjac i čaj. Gde god da odete, videćete veliki bokal sa čajem, uglavnom hladnim“, objasnila je glumica.

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.