Šta znači ‘Berem karton’?: razrešena najveća YouTube misterija

(foto: Screenshot/YouTube)
(foto: Screenshot/YouTube)

Mala je mogućnost da niste pogledali video klip, koji je, zapravo, isečak iz TV reportaže o jednom romskom naselju u Jagodini, u kom jedna veoma raspoložena sagovornica govori, za razliku od većine ostalih intervjuisanih, da živi super, u veselje i zdravlje, dok peva i pleše uz Jaaaašara.

Mnoge rečenice koje ona izgovara su postale kultne, na onaj način na koji to postaju replike iz filmova, a najčešće se koristi izraz: Berem karton. 

Međutim, ono što je najzanimljivije u svemu ovome je da već godinama tu rečenicu čujemo i citiramo pogrešno (a da zapravo niko od nas nema pravo objašnjenje šta bi to trebalo da znači i kako se ‘bere’ karton).

Zabuna je nastala jer voditelj nije na vreme primakao mikrofon svojoj sagovornici, pa se tako ne čuje jasno da ona, zapravo, pere karton, što objašnjava jedan od komentatora ispod video klipa.

„Romi zarađuju tako što skupljaju karton za koji dobijaju određenu svotu novca u odnosu na količinu i težinu donetog kartona. Oni se pritom služe jednostavnim trikom da pomalo namokre taj karton kako bi on bio teži. Zato ona kaže da ‘pere’ karton“, objašnjava ovaj anonimni YouTube komentator.

Pogledajte video klip ponovo i uverićete se da se karton ‘pere’, a ne ‘bere’.

https://www.youtube.com/watch?v=y3KN3vdmTm4

2 Responses

  1. Moze mi neko odgovoriti ko je 90ih od poznatih umetnika ili umetnica skupljao karton sa otpada odnosno smetljista da bi prehranio svoju porodicu, jer nije bilo vajde od pevanja u to vreme…?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI