Search
Close this search box.

Strejt glumci koji su glumili homoseksualce

Sean Penn ( foto: Suggest )

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Robert Pattinson u ulozi Salvadora Dalija ( foto: Funpop )

Svi će se složiti da je potrebno mnogo hrabrosti kako bi jedan mačo muškarac pristao da se ljubi sa drugim muškarcem (ili nešto više od toga) na filmskom platnu, a pred vama se nalazi lista onih koji su pokazali da za njih ne postoje granice kada je gluma u pitanju.

Sean Penn ( foto: Suggest )

Sean Penn je u filmu Milk odglumio gej-aktivistu i političara Harvi Milka i za tu ulogu je dobio Oskara. U istom filmu James Franco tumači njegovog partnera Scott Smitha.

Jake Gyllenhaal ( foto: Suggest )
Jake Gyllenhaal ( foto: Suggest )

U Oskarom nagrađenom filmu Brokeback Mountain Jake Gyllenhaal glumi veoma konfliktnog gej kauboja. Njegovog emotivnog partnera u ovom filmu tumači još jedan holivudski frajer, nažalost pokojni Heat Ledger.

Leonardo DiCaprio ( foto: Suggest )
Leonardo DiCaprio ( foto: Suggest )

Leonardo DiCaprio nema problema sa svojom muškošću i to je dokazao više puta. Bez predrasuda je tumačio dva lika homoseksualne orijentacije i to u filmovima Totalno pomračenje Dž.Edgard. Dok je u prvom filmu oživeo lik jednog od najkontroverznijih pesnika francuskog simbolizma (i poezije, uopšte) Artura Remboa, u drugom filmu do kraja ostaje nejasno da li je njegov lik gej ili ne. U jednoj od scena on se oblači u odeću svoje pokojne majke.

Robin Williams ( foto: Suggest )
Robin Williams ( foto: Suggest )

U filmu Kavez za ptice Robin Williams tumači lik vlasnika gej kabarea koji pokušava da dokaže da su on i njegov transseksualni partner, zapravo, strejt. Takvo nešto može samo Robin… (:

Matt Damon i Michael Douglas ( foto: Suggest )
Matt Damon i Michael Douglas ( foto: Suggest )

U blokbasteru Ispod kandelabra Matt Damon Michael Douglas dočaravaju nesvakidašnju priču zasnovanu na istinitom događaju ispričanom iz ugla mladog ljubavnika slavnog pijaniste i zabavljača Liberačija. Film prati potresnu unutrašnju dramu mladog Skota Torsona koga je Liberači pretvorio u svog klona tako što ga je polako, ali sigurno navukao na plastične operacije time poništavajući ne samo njegov spoljašnji lik nego i njegovu ličnost.

Joseph Gordon Levitt ( foto: Suggest )
Joseph Gordon Levitt ( foto: Suggest )

Joseph Gordon Levitt se smatra jednim od najhrabrijih glumaca jer ne samo što je odigrao veliki broj uloga homoseksualaca nego je i bio prvi muškarac koji se poljubio sa drugim muškarcem na televiziji i to u seriji Vesele sedamdesete. Pored toga, on je glumio muškarca koji se bavi prostitucijom u filmu Misteriozna koža. 

Jim Carrey ( foto: Suggest )
Jim Carrey ( foto: Suggest )

U filmu Volim te, Filipe Moris Jim Carrey glumi policajca koji priznaje da je gej i zbog toga završava u zatvoru gde upoznaje čoveka svog života. Filipa Morisa u filmu tumači Ewan McGregor. 

Daniel Radcliffe ( foto: Suggest )
Daniel Radcliffe ( foto: Suggest )

Film Ubij svoje bližnje je veliki iskorak za Daniel Radcliffa nakon uloge protagoniste u Harry Potteru. U ovom filmskom ostvarenju on glumi Ginzberga iz mlađih dana u kojima se on susreće sa drugim veličinama takozvane beat generacije, kao što je Keruak.

Tom Hanks ( foto: Suggest )
Tom Hanks ( foto: Suggest )

Tom Hanks je dobio Oskara za ulogu jednog od pripadnika LGBT populacije i to za film Filadelfija u kom je glumio gej advokata koji umire od AIDS-a.

Will Smith ( foto: Suggest )
Will Smith ( foto: Suggest )

Teško je zamisliti ga kao homoseksualca, ali ne morate da zamišljate. Dovoljno je da pogledate film 6 degrees of separation. 

Jared Leto ( foto: Suggest )
Jared Leto ( foto: Suggest )

Za kraj smo ostavili jednu od najhrabrijih uloga koju jedan strejt muškarac može da odigra na velikom platnu. U pitanju je transseksualac Rejon u filmu Dallas Buyers Club, a za tu ulogu je pevač grupe 30 seconds to Mars dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu. Jared je ovim još jednom pokazao da nije samo vrhunski pevač koji tu i tamo snimi poneki film jer mu se može nego da je ozbiljna glumačka veličina.

POSLEDNJE VESTI