Search
Close this search box.

Surviror: Prvi finalista i poruke najmilijih

Poslednja nedelja Survivora donosi odlučujuće borbe za ulazak u finale velikog rialitija, a na prošlom Plemenskom šansu za to izgubile su Ava i Aleks.
One dolaze u veliko veće, gde ih Jelena dočekuje sa osmehom i konstatuje da se na svakom izbacivanju smeje jer ne može da veruje da su Kristina i Martina glavne karike u Survivoru.  „Jedna je neartikulisana, a kod druge ne videh nikakav talenat ni šarm. Šta im njih dve u kombinaciji rade, to je dokaz da su i nagluplje žene pametnije od najpametnijeg muškarca. A Kristina i Nikola, to nisu osobe, to je mitsko biće. To je žena-konj! To je žena sa konjem u dupetu. Zato ona stalno ima zatvor i verbalne dijareje, a gospodin u tom položaju niti čuje, niti vidi, niti može nešto da kaže. On prosto ne zna!“ Sebastian je mnogo srećan što su Aleks i Ava izbačene, kaže da je sve harmonično otkad one nisu tu, a nije prošlo ni 24 sata od njihovog odlaska. S njim se slaže i Kristina koja ističe da je sada neopterećena i opuštena atmosfera. Ali, Ava se potrudila da je ne zaborave tako lako, napisala im je poruku, naravno od srca. „Drago moje pleme, trudite se i dalje, verujem u vas. A sad za svakog po jedna reč. Kiki – moja modna asistentkinjo, Marti – vedar duh, Niki – emotivac kao ja, Milan – moj najveći kritičar, Seba- moja snaga, Vlada – moj anđeo čuvar. Svi ste sjajni, ali Vlado, navijam za tebe.“ Svi su oduševljeni njenim pismom, čak i žene. “Posebna je, jedinstvena” – kažu bivši saplemenici za hrvatsku starletu, koja ne bi volela da vidi neku od preostalih žena u finalu. Marko i Jelena se osvrću na Martinino ponašanje, i zaključuju da je konačno pokazala pravo lice i to ono vulgarno i nevaspitano.   U Sibu s nestrpljenjem čekaju poruku o prvoj predfinalnoj borbi, ali malo ko se raduje kad sazna da su na programu Survivor specijaliteti – crvi, muve, pčele, iznutrice! Igra ima tri faze, a u svakoj je zadatak da što pre pojedu sve iz tanjira. Pobednik će postai prvi finalista Survivora Kostarika. Kristina je još pre borbe izjavila kako ona neće igrati, a Sebastian da će kao i dosad dati sve od sebe. Takmičari su prvo dobili ostrige, kravlji jezik i kravlji želudac. Devojke su posmatrale muškarce koji su se svojski borili sa žilavim ručkom. Milan je prvi sve pojeo, a za njim Sebi, pa ostali i oni su svi prošlim u drugi krug gde su ih čekali embrion pileta, svinjski mozak garniran mravima i riblje oči, a dezert je bio frape od svinjskih srca sa pčelama! Bilo je mučno gledati ih kako muški pokušavaju da se izbore sa sadržajem na tanjiru. Sve su pokušali: držali su zatvoren nos dok su pili frape, žmurili da ne bi videli ono što jedu, gutali bez žvakanja, ali grimase koje su pravili dovoljno su govorile koliko im je teško. Milan i Sebastian su uspeli, a čim je Andrija dao znak da su oni prošli dalje, Nikola je dao sebi oduška i ispovraćao sve što je pojeo!
A najveće iskušenje čekalo je baletskog igrača i snoubordera: skakavci, zmijske oči i fetus lešinara! Sebastian je sve odmah stavio u usta, i to je presudilo: on je postao prvi finalsita Survivora Kostarika! „Presrećan sam! To je bila moja želja, zapravo želeo sam da dobijem šansu da se borim za finale i uspeo sam. Šejk mi je bio najgori, skoro dvaput sam bacio peglu. Sad imam još tri dana uživancije, iskoristiću ih najbolje što mogu“, rekao je Sebastian i ponovio da muškarce vidi u finalu, ali da su se i Martina i Kristina pokazale kao dostojni protivnici i da imaju šansu. Povratak na ostrvo doneo je svima neočekivan poklon: video poruke od kuće! Poklon je pronašao Vlada koji je tako prvi imao šansu da posle 35 dana vidi svoje prijatelje. Kad je rekao ostalima šta su dobili, svi su skočili od sreće i potrčali prema mestu gde ih je čekao lap-top. Najveseliji su bili Nikolni prijatelji i sestra, koji su mladom glumcu poruku snimili uz gomilu hrane. On ih je gledao oduševljeno i u isto vreme se smejao i plakao. I Milan je kroz suze gledao svoje ćerke i ponavljao: “Kol’ko ste porasle!” Kristinina poruka stigla je iz doma njenih roditelja, gde su bile i ćerkica Petra, kao i sestra Nataša i sestričina Hana. „Kikice, samo da ti kažemo da je sve super. Pec-perec je zdrav, radio joj je nosić jedno dva dana, ali sad je sve pod kontrolom. Krenule su zajedno u školicu. Ono što smo se dogovarale je realizovano, znači selimo se za Beograd čim dođeš i jedva čekam da se vratiš, da krenemo u akciju“ – poručila je Nataša Bekvalac svojoj mlađoj sestri, koja je bez daha gledala snimak i svoju Petru i govorila: ‘Sine moj, sine moj!’ Posle ovih poruka svi takmičari bili su pod utiskom, neobično tihi, s mislima daleko od Kostarike…  

POSLEDNJE VESTI