Prati nas

Događaj

Sziget festival okupio više od 565 000 posetilaca na “ljubavnoj revoluciji”

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu – Rockstar Photographers

Peti najveći festival na svetu, Sziget, proslavio je 26. rođendan ove godine sa preko 1000 koncerata tokom sedmodnevne manifestacije, a na preko 60 lokacija nastupali su Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Arctic Monkeys, Shawn Mendes i Kygo.

Pored trenutno najvećih imena muzičke industrije, festival je posetiocima priredio i miks svetske muzike, pozorišta, kabarea, umetničkih instalacija, performanska i različitih kulturnih dešavanja, dok su posetioci iz više od 100 zemalja posetili “ostrvo slobode” u Budimpešti i bili deo ljubavne revolucije.

“Sziget je zaista jedinstven festival na svetu. Ponosni smo da smo ugostili 565.000 ljudi iz celog sveta, u srcu Budimpešte. Ovo je bila internacionalna proslava umetnosti sa umetnicima iz preko 63 različite zemlje i više od 1000 nastupa. DNK festivala, otvorenost, ljubav i poštovanje mogu se naći u svakom kutku ostrva, nastupa i svakom poseticu i nastavićemo da vodimo ljubavnu revoluciju,” istakao je Tamas Kadar, direktor festivala.

Interesantno je da je festival i ove godine posvećen očuvanju životne sredine, pa su tako korišćenje čaše koje se lako recikliraju, a ukinute su i slamčice za pića.

Novo izdanje Szigeta biće održano 2019. godine, a prvi izvođači biće najavljeni već u septembru.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Događaj

To Top