in

Voditeljke Play radija imaju hit za Eurosong: pesmom pozivaju na borbu za prava žena


Nataša i Una, koje svakog radnog dana slušate u programu PLAY radija, objavile su pesmu pod nazivom Samo bez straha, koja će učestvovati na Beoviziji, domaćem izboru za ovogodišnjeg predstavnika na Evroviziji.

Ukoliko mislite da je u pitanju puka takmičarska pesma – varate se. Ovo je njihov poziv na borbu za prava žena, devojaka i devojčica, a kako kažu numera za koju su snimile spot samo je prvi korak u akciji #Samobezstraha.

„Pristale smo da se takmičimo, ali da učešćem pošaljemo snažnu poruku ljudima. Odlučile smo da pesma i kampanja „Samo bez straha“ budu usmerene na borbu protiv nasilja nad svim ugroženim grupama,“ rekla je Una za Blic, dok je Nataša istakla da su mnogobrojne poruke od žena kojima je pomoć potrebna.

„Dobile smo ogroman broj dragocenih poruka od žrtava različitih oblika nasilja, koje nam se zahvaljuju što smo pokrenule ovu važnu temu. I po završetku „Beovizije“ nastavićemo da se bavimo položajem žena u Srbiji kroz kampanju „Samo bez straha“, uz prikupljanje sredstava za sve one kojima je neophodan,“ kaže ona.

Tekst pesme napisali su Nataša Guberinić, Predrag Vukčević, Una Senić i Nemanja Kostić, dok su za muziku bili zaduženi Predrag Vukčević, Marko Stojanović Luis i Petar Zorkić.

Spot za numeru, koja je nezvanični favorit na Beoviziji, objavljen je juče, a možete ga pogledati u nastavku: