in

Životna priča Eda Sheerana: Gladovao je u parku, a sada je najtraženiji muzičar

Danas je Ed Sheeran jedan od najpopularnijih muzičara na svijetu, a njegov put do uspeha nije bio nimalo lak. Za života je pretrpeo razne stvari: nasilje od strane vršnjaka, govorne mane, stidljivost… ali sve je to prebrodio i popeo se na sam vrh sveta.

Dok je bio dete, Eda su svakodnevno maltretirali. Imao je kao i danas, riđu kosu, velike nočari i stalno je plakao. Zato je bio laka meta za vršnjačko nasilje. Zbog govornih mana i nedostatka samopouzdanja bio je miran, povučen i uplašen dečak. Međutim, to nije ometalo njegovu ljubav prema muzici. Svoje slobodno vreme iskoristio bi da svira sve instrumente koji su mu bili pri ruci.

Jednog dana njegovi roditelji su kupili Eminemov disk. Bio je toliko uzbuđen i naučio je sve tekstove. Tako je počeo da piše svoju muziku i svoje tekstove. Ubrzo nakon toga, njegova patnja je prestala. Muzika je bila njegova opsesija i shvatio je da želi da joj se posveti. Pisao je pesme i počeo je da nastupa gde god je mogao. Put ka uspehu bio je težak, a ponekad je morao da spava u parku.

Bilo je dana kada nije imao novac, pa je često ostajao bez hrane. Ali, to ga nije sprečilo da nastavi da grabi ka uspehu. ”Ne treba vam najbolji talenat na svijetu, sve što treba da uradite je da radite napo**o i nikad ne odustajete,” izjavio je jednom prilikom.

Znao je da ako stvarno želi da uspe u muzici, mora da se preseli u SAD. Napustio je svoju rodnu Englesku i otišao u Los Anđeles bez ikakvih garancija da će zaista uspeti. Nije imao krov nad glavom. Ali, neumorno je slao svoje snimke svim mogućim kućama.

Jednog dana ga je pozvao lokalni radio voditelj Jamie Fox. Ed je bio veoma srećan zbog toga što mu je Jamie dozvolio da koristi njegov studio za snimanje i čak spava na kauču. Ubrzo ga je pozvala Taylor Swift i predložila da joj se pridruži na turneji. Nakon višegodišnjeg napo**og rada, konačno je uspe da napravi veliki hit.

Njegov  singl, Shape of You, rangiran je na listi najboljih pesama u više od 14 zemalja. . Osvojio je dve Grammy nagrade, a njegova poruka svima nama glasi: ”Na kraju će sve biti u redu. Ako nije u redu, još nije gotovo.” (Avaz)