Prati nas

Aleksandra Kovač- humanitarac!

Vesti

Aleksandra Kovač- humanitarac!

Ovoga puta nije u pitanju zbrinjavanje kuca, iako se i dalje aktivno bavi ovim problemom, Aleksandra Kovač se sad uključila u rešavanje jednog jako ozbiljnog zdravstvemog problema kod nas.

aleksandra-kovac

U akciji “Kaži svima koje voliš” Aleksandra je glavno zaštitno lice koje će pomoći maldim ženama da podignu nivo znanja o raku grlića materice i da ih naravno podstakne da redovno idu na ginekološke preglede. Aleksandra je imala jedan jako lični razlog da se pridruži ovoj akciji, a to je što joj je mama Spomenka Kovač umrla od iste ove bolesti u svojoj 54.-oj godini. Evo šta kaže Aleksandra o ovome:

“Pozvana sam da se priključim akciji koja za cilj ima da podstakne što više žena na redovne preglede i zaštitu od raka grlića materice. S obzirom na to da je ovo bolest o kojoj, na sreću ili nesreću, znam mnogo, smatrala sam da je moja odgovornost da se obratim ženama i kažem im da sam ja izgubila nekog koga volim najviše na svetu upravo od ove bolesti i da postoji način kako da spreče njen nastanak. Moja mama koja je bila naš poznati tekstopisac i scenarista, umrla je u 54. godini od raka grlića materice, i to je nešto što je zauvek promenilo i moj i život moje porodice. Da se ne bi to dogodilo nekom koga vi volite idite kod ginekologa na svakih šest meseci, radite redovno testove i preglede i vodite računa o sebi jer je to samo jedan pregled, a može da vam spase život. Izaberite lekara sa kojim možete o svemu otvoreno da pričate.”

Bravo Aleksandra!

izvor: Press6 komentara

6 Comments

 1. M@j@

  26. 07. 2009. at 11:23

  Bravo za nju i za sve koji su se prikljucili ovoj i slicnim akcijama…..

 2. Sanelitza

  26. 07. 2009. at 12:40

  Svaka cast! Retko se nalaze takve osobe…

 3. Carolija

  26. 07. 2009. at 12:44

  Na zalost,takav smo mi narod-znamo da je zdravlje najvaznije tek kad ga izgubimo ili kad nekoga izgubimo zbog neke bolesti :(
  Bravo za akciju!!!

 4. Dona

  26. 07. 2009. at 19:11

  carolija je apsolutno upravu.svi se mi uzasavamoosih vesti,zato i ne idemo kod doktora(sram me bilo)

 5. Ativan no rx

  29. 10. 2009. at 06:12

  geared khkd ellis upcoming sustainable drain stake tactic automotive biotechs concert

 6. Tram no rx

  29. 10. 2009. at 20:58

  happier obey fiasco lunch awiscoaching othertotal allocation money morale scanning victims

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

To Top