Humanitarni projekat Ben Afleka i Mika Džegera

Objavljeno: 19.12. 07:53

Lepo je kada poznati svoju slavu i uticaj koriste u humanitarne svrhe. A čini mi se da je to u inostranom džet-setu mnogo češća pojava nego kod nas.

Naime, glumac Ben Aflek i pevač Mik Džeger udružili su snage i koproducirali kratkometražni film da bi prikupili novac za pomoć izbeglicama u Demokratskoj Republici Kongo.

 

Aflek i Džeger očekuju da će od prikazivanja filma biti prikupljeno 23 miliona dolara za potrebe Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) kako bi izbeglice i raseljena lica u Kongu snabdeo vodom za piće i materijalom za prvu pomoć. Film “Gimme Shelter” (Pruži mi utočište) nazvan je po čuvenoj pesmi “Stonsa” iz 1969. u kojoj Džeger kritkuje ratove i njihove posledice – silovanja i ubistva.

“Snimili smo film da bismo ukazali na humanitarnu krizu koja pogađa Kongo, dok svet od toga okreće glavu”, izjavio je Aflek koji za vreme snimanja filma, boravio na severu Konga gde se uverio u strašne posledice koje je doneo građanski rat, odnosno sukobi između vladinih službenika i pobunjenika.

Loading...
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

2 komentara

 1. snezam@kolus-laz.com'

  snezam

  e tako se to radi to treba da rade ljudi koji imaju love

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. bogaticv@yahoo.com'

  ana

  humano!!!!da,snezam tako se to radi kad se ima lowe i kad se daje u humanitarne swrhe,a ne kad se kupuju bezpotrebna,da me izwinete sranja!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

zayn malik
Hot or not

Zayn Malik se ofarbao u zeleno

Zayn Malik, nekadašnji član sastava One Direction, ne prestaje da eksperimentiše kada su frizure u pitanju, a kako ima neverovatan uticaj na postavljanje trendova, slično kao...