Prati nas

Otvoreno pismo Milice Dabović: Napuštam Srbiju

Život

Otvoreno pismo Milice Dabović: Napuštam Srbiju

Milica otkrila planove za budućnost i ko je momak sa kojim je povezuju (foto: Instagram.com/milicamrvica)

Milica otkrila planove za budućnost i ko je momak sa kojim je povezuju (foto: Instagram.com/milicamrvica)

Nakon drame koju je preživela nakon što je bivši dečko Simon Šiklić fizički nasrnuo na nju, Milica Dabović odlučila je da napusti Srbiju.

Nekadašnja reprezentativka naše zemlje u košarci obratila se danas javnosti saopštenjem koje prenosimo u celosti.

“Mediji su najjači, sada znam. Moj život više nije samo moja stvar. Od uspešne sportistkinje izvrtanjem činjenica postadoh i starleta. O mom životu izgleda svi više znaju od mene same.

Otuda i ovo pismo. Za medije, za javnost, za moje navijače. Moje okončanje veze sa Simonom preraslo je okvire normalnog onog momenta kada je digao ruku na mene. O ovome samo sada još govorim i više neću, jer je sve u nadležnosti Tužilaštva. Da, prijavila sam policiji i da, neću prestati da se borim protiv nasilja nad ženama. Nažalost, takav kraj naše veze automatski je alarmirao sve medije, paparaci me prate kud god da krenem.

Onaj ko je prošao medijsku golgotu u najgorim životnim trenucima zna kako je kada ne možete da iskontrolišete sve dezinformacije koje se objavljuju.

Zato se obraćam javnosti na ovaj način, istina je samo jedna i prava.

Povređena sam, kao žena, kao čovek. Prolazim kroz težak period i utočište nalazim u radu sa decom. Ona mi vraćaju osmeh na lice. Moja porodica i moji prijatelji su mi, naravno, sve vreme ogromna podrška.

Moj prijatelj Vuk jedan je od onih koji su mi u teškom momentu pružili ruku. Tačno je da mi je pomagao i digao me kad sam klonula. To što je on postupio ljudski u trenutku kad mi je bilo teško, međutim, donelo mu je samo probleme.

Vuk i ja nismo u ljubavnoj vezi. Niti je on moj budući finansijer, kako ga zli jezici nazivaju. On nije zaslužio da se o njemu piše ništa ružno. Vuk je dobar čovek. I moj, trenutno, najveći oslonac. Mi smo samo prijatelji. A, prijateljstvo je svetinja.

Zbog nemogućnosti da stanem na put konstrukcijama, koje se u javnosti sklapaju o meni, želim da se povučem. Na kratko ću otići iz zemlje, a potom se posvećujem mojoj jedinoj pravoj ljubavi, koja me nikad nije izneverila – košarci.

Otvorila sam košarkaški kamp za decu na Tari, koji će se održati u avgustu i radiću na tome da svako moje buduće medijsko pojavljivanje bude isključivo u vezi sa košarkom.

Uspeh i slavu nisam stekla kao nečija devojka, sadašnja, ili bivša, ja sam na prvom mestu sportista i to želim da ostanem. Moja karijera u reprezentaciji je okončana, ali trenerska tek počinje.

Hvala onima koji veruju u mene, hvala i onima koji su me gazili, učinili su me još jačom.

Molim medije da imaju razumevanja”, napisala je Milica.


Loading...
4 komentara

4 Comments

 1. Lolita

  10. 03. 2017. at 21:32

  Daleko ti lepa kuca

 2. m

  11. 03. 2017. at 00:37

  Pa sama je davala izjave, iznosila prljav ves, vukla se po trac emisijama itd i sad su mediji krivi. svasta

 3. Sale

  11. 03. 2017. at 06:58

  Jel ova sa slike Vesna Djogani???

 4. Ana

  11. 03. 2017. at 16:16

  Srećan put. Sram bilo medije što si sama dala izjave i sram bilo medije što si napisala ovo otvoreno pismo i ne silaziš sa televizije. Iš licemerko .

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top