Prati nas

Presto iz serije ‘Igra prestola’ predstavljen u Beogradu!

Vesti

Presto iz serije ‘Igra prestola’ predstavljen u Beogradu!

igra prestola

Gvozdeni presto iz kultne HBO serije Igra prestola predstavljen je na Kalemegdanu, i za sve obožavaoce biće izložen u Muzičkom paviljonu do srede, 4. juna 2014. godine. Dolazak trona povezan je sa humanitarnom akcijom za nastradale u poplavama, a HBO Adria poziva sve fanove i građane da im se pridruže u skupljanju pomoći i pošalju SMS na 1003.

 

Posle Budimpešte, Poljske, Rumunije, Holandije i Hrvatske, Gvozdeni presto iz megahit serije Igra prestola svečano je prikazan u prestonici Srbije, kod Muzičkog paviljona gde se okupio veliki broj fanova serije sa željom da se slikaju na tronu. Obožavaoci ekranizovanog ciklusa romana Džordža R.R. Martina Pesma leda i vatre moći će da zauzmu Presto i da nakratko zavladaju fantastičnim svetom Vesterosa. Fanovi serije, zaljubljenici romana, i građani koji žele da se slikaju na Gvozdenom tronu, moći će to da učine od subote, 31. maja svakog dana u periodu od 10 do 20 sati, sve do srede 4. juna kada će u 17 sati biti otpremljen iz Beograda.

Presto iz serije Igra prestola u svim zemljama u kojima je bio izložen izazvao je neverovatno interesovanje. Fanovi serijala čekali su u redovima satima samo da bi bar nakratko osetili moć čuvenog Prestola oko koga se, već četvrtu sezonu, bori nekoliko plemićkih porodica iz Vesterosa.

Gvozdeni presto, koji će bitii izložen u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, zapravo je replika originala iz serije (čiju četvrtu sezonu na HBO premijerno gledamo ponedeljkaom u 20.05, a već u jutarnjim satima dostupna je na HBO GO-u na kojem se mogu videti sve sezone Igre prestola). Napravljen je u prirodnoj veličini, i moćnih je dimenzija. Presto je visok 220 centimetara, širok 165, a dugačak 185 centimetara. Njegova težina je 135 kilograma.

Organizaciju ovog događaja bezrezervno su pomogli Beogradska tvrđava, borilačko društvo Svibor i butik venčanica Odiva. Takođe, akciji su se priključili i profesionalni fotografi, Dragan Medaković, Žarko Radovančev i Marko Raičević, koji će u nedelju od 12 do 16 sati, kao i u ponedeljak od 16 do 20, besplatno fotografisati sve one koji to budu hteli, takođe uz molbu da posalju SMS poruku upućenu na broj 1003. Fotografije fanova će se potom naći na Facebook stranici, odakle će moći da ih preuzmu.

11


Loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Milica

    01. 06. 2014. at 10:15

    Ovu seriju ne gledam ali sam svaku scenu iz iste odgledala po nekolika puta na jutjubu,cini mi se bas kul serija

  2. Venus In Furs

    01. 06. 2014. at 17:19

    Serija je savršenstvo! Šteta što nisam u BG :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top