Prati nas

Proglašen kao plagijat: Edu Sheeranu sud oduzeo svu zaradu od pesme ‘Shape of You’

Vesti

Proglašen kao plagijat: Edu Sheeranu sud oduzeo svu zaradu od pesme ‘Shape of You’

Sud smatra da najveći hit prošle godine nije originalan

Oduzeta mu sva zarada Sharpline

Sud je oduzeo svu zaradu veoma uspešnog singla Shape of You, koja iznosi oko 20 miliona dolaza, nakon što je proglašena pagaijatom.

Naime, muzičar Sam Chokri je tužio Eda Sheerana da je iskopirao njegovu pesmu Oh Why i napravio singl Shape of You. Sud je na kraju presudio u njegovu korist, što znači da mu je oduzeta sva zarada od pomenute pesme.

Ed jeste pokrenuo kontratužbu, a u zvaničnoj izjavi piše da je jako razočaran jer je proglašen prevarantom i lopovom zbog čega mu je narušena reputacija.

Inače, prošle nedelje je otkriveno da su slavnog pevača tužili i za pesmu Thinkin Out Loud. Ed je za ovu pesmu navodno iskopirao melodiju, ritam, bubljeve, bas i tempo od već postojeće pesme Let’s Get In On iz 1973. godine. Ako izgubi i na ovom slučaju, Ed će morati da plati 100 miliona dolaza za odštetu.

3 komentara

3 Comments

 1. Adora

  03. 07. 2018. at 18:02

  Samo refreni pjesama ‘Shape of you’ i ‘Oh why’ lice, a sto se tice ‘Thinking out loud’ i ‘Let’s get it on’ od Marvin Gaya, melodije u pjesmama su razlicite, ali bubnjevi, ritam su potpuno isti.
  Prije nekoliko godina vlasnici autorskih prava na muziku Marvin Gaya su tuzili i dobili parnicu protiv Pharell Williamsa i Robin Thicke za pjesme koje po meni imaju manje slicnosti od ,Thinking out loud’ i ‘Let’s get it on’, tako da ce Ed po svemu sudeci morati da odrijesi kesu.

 2. mmm

  04. 07. 2018. at 22:00

  Adora jel mogu neki linkovi posto ne mogu da pronadjem ‘Oh why’ nigde

 3. Nina

  05. 07. 2018. at 15:36

  @mmm, Sami Switch -Oh why.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

Popularno

To Top