Prati nas

Prvi plus size model na naslovnici Cosmopolitana nije se dopao svima

Extra

Prvi plus size model na naslovnici Cosmopolitana nije se dopao svima

Naslovna koja je uzburkala javnost Cosmopolitan

Tridesettrogodišnja Tess Holliday jedan je od najtraženijih plus size modela današnjice, a sada je završila je na naslovnoj strani magazina Cosmopolitan.

Ona je prva manekenka iz ove kategorije koja je dobila ugovor sa jednom od važnijih svetskih agencija, a do sada je bila na naslovnicama magazina People, LA Weekly i našla se na listi najboljih plus size modela koji je objavio italijanski Vogue.

Još 2013. godine pokrenula je kampanju #effyourbeautystandards, koja je za cilj imala prihvatanje ljudskog tela u kom god da je ono obliku. Ipak, njena borba nije laka. U intervjuu za Cosmopolitan istakla je da se psihički loše osećala do nedavno.

“Sećam se da sam se vozila automobilom sa dvogodišnjim sinom Bowijem i razmišljala o tome kako bi bilo super da samo nestanem, da me nema. Mislila sam da povređujem ljude oko sebe samo svojim postojanjem… bilo mi je dosta svega,” rekla je ona a potom dodala: “Sada sam teža nego ikada ranije u životu, a izgleda da je to moralo da se dogodi da bih zavolela sebe.”

Naučila je da prihvati sopstveno telo Cosmopolitan

Holliday, koju na Instagramu prati preko 1.6 mliona ljudi, modelingom se bavi od 2010. godine. Njena naslovnica naišla je na osudu dela britanske javnosti, a najglasniji je kao i uvek voditelj Piers Morgan.

“U vreme kad se Velika Britanija bori s nikad većim problemom gojaznosti, ovo je naslovnica Cosma. Mi bi trebalo ovo  da shvatimo kao velik korak napred prema prihvatanju svih veličina. Kakva gomila gluposti. Ova naslovnica je opasna i zavarava, isto kao i one koje promovišu najmanju veličinu”, napisao je on na twitteru, da bi mu Tess ubrzo uzvratila.

“Svi koji pišu da sam teret britanskom zdravstvenom sistemu, budite bez brige, jer sam Amerikanka. Bolje brinite o tome što jedan časopis može da utiče na vaše malene živote,” bila je jasna Holliday.Pročitaj ceo tekst
Reklama
8 komentara

8 Comments

 1. Predrag

  31. 08. 2018. at 19:01

  Prasica…

 2. lulu

  31. 08. 2018. at 19:26

  Ovo nije zdravo ni lepo. Ovo je težina koja može imati ozbiljne posledice na zdravlje ove žene isto kao i anoreksija. Ovo je zaista gomila gluposti.

 3. Ana

  31. 08. 2018. at 20:00

  Ovo stvarno, ali stvarno nije zdravo i nije u redu da se pravimo da je to kul i super. Gojazni ljudi treba da rade na sebi, a ne da još više srljaju u propast.

 4. crazy

  31. 08. 2018. at 21:30

  Užasno je što je ovo nekome lepo. Bolest bre! Kakvo crno prihvatanje!

 5. Dean Winchester

  01. 09. 2018. at 02:10

  Ja sam za to da se pdihavti da ne mogu svi biti kao manekenke i supermodeli… al ovo je bolesno… nista nju sem lenjosti ne sprecava da smrsa. Bila bi i srecnija i zadovoljnija u avom telu

 6. kiki

  01. 09. 2018. at 12:37

  Koji kretenizam, forsirati debele ljude kao ideale lepote je isto kao insistirati da kasirka bude doktor. Svako zasluzuje postovanje, ali ne po svaku cenu u pogresnoj kategoriji.

 7. Bijač

  01. 09. 2018. at 15:00

  Njen odgovor govori dosta o njoj, glupa žena. Ovo je obesnost i ne nije ok izgledati ovako, jer pre svega ugrožavaš svoje zdravlje. Ovakve osobe se pored rizika od kardiovaskularnih bolesti, šećera, moždanog udara itd. teško i kreću, bukvalno prave invalide od sebe.

 8. Mara

  01. 09. 2018. at 15:51

  A vidite, sada su u trendu samo plus size zenski modeli. Gde su muski, Gde je tu ravnopravnost? Ne valja vam kada je neko mrsav prirodno a valja kada su gojazni? Pa oba mogu da budu opasni po zdravlje. Zena ima lepu facu ali ovo ne izgleda zdravo. Zasto imam osecaj da pokusavaju da normalizuju gojaznost? Amerikanci i njihov McDonalds.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

To Top