Saopštenje X Factora: Stojimo iza Željka!

Puno se  prašine podiglo juče, nakon emitovanja nastupa Filipa Janevskog Fifijakada su LGBT organizacije osudile komentare Željka Joksimovića, za koje su smatrali da su diskriminatorni prema Filipu, koja je transrodna osoba.

Tim povodom, produkcija X Factora oglasila se saopštenje u kome navode da u potpunosti stoje iza Željka Joksimovića, te da smatraju da on nije upotrebio govor mržnje. Prenosimo saopštenje u celosti.

Željko Joksimović, Kristina Kovač, Kiki Lesendrić i Emina Jahović zadovoljili su sve kriterijume za izbor sudija pevačkog šou programa “X Faktor”. U šou programu „X Faktor“ vrednuje se pevački talenat, ali i harizma, celokupan izgled i scenski nastup takmičara.

Takmičar Filip Janevski Fifi je na audiciji za pevački šou program “X Faktor” prošao u drugi krug takmičenja zahvaljujući svom glasu i scenskom nastupu. Žiri “X Faktora”: Željko Joksimović, Kristina Kovač, Emina Jahović i Kiki Lesendrić imaju pravo na sopstveno mišljenje o prijavljenim takmičarima.

Produkcija “X Faktora” smatra da ni jedan član žirija nije upotrebio govor mržnje u nastupu takmičara Filipa Janevskog, a o daljem plasmanu pomenutog takmičara odlučiće publika.

P.Ž./Tračara