in

Saša Popović sa advokatom u emisiji uživo demantovao utaju poreza


Saša Popović gostovao je u Jutarnjem programu Jovane Joksimović i Srđana Predojevića, gde je odgovorio na optužbe da je utajio porez pre 18 godine.

Direktor Grand produkcije optužen je u pojedinim medijima da je protivzakonito sklonio novac na osnovu ugovora sa Elmom Sinanović iz 2000. godine, tako što joj je kešom platio zaradu. Popović je rekao da ništa od toga nije istina i da je sve radio po zakonu.

“Naime, ugovor sa Elmom je potpisan 2000. godine, to je stvar od pre 18 godina. Sve što u ugovoru piše je tačno. I lepo piše, saglasni su da izdavač po ugovoru na autorska prava plaća na ustupljena dela od šest posto na prodatih diskova. Znači, ova pevačica ovlastila je mene da u njeno ime podižem autorsku naknadu na blagajni i da joj tu sumu prvom prilikom dam na ruke i šta je tu spo**o. Ovo nije ništa spo**o. Ovde nije crni novac, jer mi sve što smo prodali, obračunali smo porez, platili državi porez i ono što je ostalo šest posto, sa plaćenim porezom, ja sam otišao na blagajnu Granda i dao sam to pevačici. Ali joj skoro ništa nisam ni dao jer ništa skoro nije ni prodala. Ona je prodala 87 diskova i 537 kaseta, to je sve ukupno 2.000 maraka”,rekao je Saša.

Ona kaže da smo joj dali 2.000.000 dinara i da je to u kesi nosila i da sam joj još rekao, pazi molim te, treba da imaš obezbeđenje”, rekao je Saša.

“2.000.000 je 66.000 maraka, šest posto to znači da je ona morala da proda za 1.100.000 maraka robe, CD i kaseta da bi mi njoj dala 66.000 maraka. Mi njoj ništa nismo dali jer su troškovi štampe CD i kasete bili veći nego što je prodato”, objasnio je Saša Popović, a advokat Granda produkcije rekao je da je sve regularno i da je porez na sve plaćen porez.

Te godine neko nije imao žiro-račune, neko je imao. Te godine je bila anarhija. Pao Milošević, došle demoktate, piraterija, cela država gori od pirata. Hiljadu inspekcija smo imali. Čist sam 100 posto”, dodao je Popović.

Sve ovo je potvrdio i Popovićev advokat, koji je bio sa njim u studiju.

Inače, ova priča osvanula je na naslovnoj strani Srpskog telegrafa, čijim foto-reporterima i novinarima je zabranjeno da dolaze na snimanja Grandovih emisija zbog kleveta koje je list objavljivao na naslovnici prethodnih godina.