Search
Close this search box.

Oni (nezasluženo) nikad nisu ni nominovani za Oskara!

A Oskara ne dobija... ( foto: BGR )

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

A Oskara ne dobija… ( foto: BGR ) Leonardo DiCaprio je verovatno najčuveniji primer vrhunskog glumca koji nikada nije dobio Oskara, međutim, prema mišljenju britanskog magazina The Telegraph postoji čitav niz onih koji su, takođe, zaslužili ovo priznanje, ali za razliku od Lea nikada nisu bili ni nominovani.
Richard Gere ( foto: Enzo Fornino / LFI ) Richard Gere je sigurno brojnim ulogama osvojio srca svih vas, ali nikada onih koji su sedeli u žiriju Američke akademije za film, pa čak ni ulogom zlokobnog policajca u filmu Untrašnjim poslovima iz 1990. godine.
John Cusack ( foto: Movie Plot )
John Cusack ( foto: Movie Plot )
Jim Carrey ( foto: Celebrity Coffee )
Jim Carrey ( foto: Celebrity Coffee )
Prema mišljenju brojih filmofila na ovoj listi našli su se i John Cusack Jim Carrey, ako ni zbog čega drugog onda makar zbog uloga u filmovima Tanka crvena linija Večiti sjaj besprekornog uma. Ne treba zaboraviti ni druge velikane filma i njihove značajne uloge koje nisu uzete čak ni u razmatranje za Oskara, a među njima su i Raul Julia ( Nedokazana krivica ), Alan Rickman Umri muški ), Donald Sutherland JFK ), Hugh Grant ( 4 venčanja i sahrana ), Jeff Daniels The Squid and the Whale ), Steve Buscemi, itd.
Raul Julia ( foto: Fanpop )
Raul Julia ( foto: Fanpop )
Alan Rickman ( foto: Fanpop )
Donald Sutherland ( foto: Cesam International )
Hugh Grant ( foto: Mkalty )
Jeff Daniels ( foto: Amazon AWS )
Steve Buscemi ( foto: Funny Junk )
Na ovoj listi našle su se i neke glumice koje su ostavile dubok trag u filmskoj industriji, a posebno se Američkoj filmskoj akademiji zamera to što nisu dobile čak ni nominaciju za Oskara povodom filmova Svi kraljevi ljudi, U gradu ( Ann Miller ), Plavi somot Isabella Rossellini ), Georgija Jennifer Jason Leigh ),Kad je Hari sreo Sali, ( Meg Ryan ), Rozmerina beba Mia Farrow ), Mršavko ( Myrna Loy ).
Ann Miller ( foto: Doctor Macro )
Isabella Rossellini ( foto: Verdoux )
Jennifer Jason Leigh ( foto: Movie Plot )
Meg Ryan ( foto: Fanpop )
Mia Farrow ( foto: Cinemagia )
Myrna Loy ( foto: Doctor Macro )
Ne treba zanemariti i velikane crno-bele ere filma, a navešćemo samo neke od njih koji nikad nisu dobili ni nominaciju za Oskara iako se danas smatra da su obeležili čitavo jedno doba 7. umetnosti, a to su: Edward G. Robinson, John Barrymore, Joseph Cotten i Peter Lorre.
Edward G. Robinson ( foto: The Redlist )
John Barrymore ( foto: Doctor Macro )
Joseph Cotten ( foto: PS Celebrity Homes )
Peter Lorre ( foto: Doctor Marco )
Za kraj smo ostavili verovatno najveće iznenađenje na listi, a u pitanju je i ikona stila i sinonim lepote koji ne bledi ni nakon toliko decenija, a u pitanju je Marilyn Monroe. Kritičari je upravo zbog te nesvakidašnje lepote često nisu shvatali ozbiljno, ali važi mišljenje da su se makar ogrešili o nju kada se govori o filmu Neki to vole vruće.
Marilyn Monroe ( foto: Oh my mag )
Marilyn Monroe ( foto: Oh my mag )
A ko su ovogodišnji nominovani kandidati za Oskara pogledajte ovde. 

POSLEDNJE VESTI