in

Ako si zaljubljenik u internet ova 4 filma će ti se dopasti

filmovi

Gleda ti se neki dobar film, a nemaš ideju šta bi to moglo biti interesantno? Pa, za sve one koji tvrde da ne bi mogli da žive bez interneta i modernih tehnologija imamo 4 preporuke i sigurni smo da će vam neke (ako ne i sve) privući pažnju.

Julie & Julia 

Američka komedija iz 2009. godine koja prati dve odvojene, ali na uvrnut način povezane, priče dve žene od kojih jedna ima uspešnu karijeru kuvarice, dok druga samoj sebi postavlja izazov da svakog dana spremi barem jedno novo jelo, a sve to dokumentuje na vlastitom internet blogu koji ubrzo stiče popularnost. Možda je cela ova priča bila suvišna i bilo je dovoljno samo reći da neponovljiva Meryl Streep tumači glavnu ulogu, pa da svi poželimo da pogledamo film.

Me and you and everyone we know

Američka romantična komedija iz 2009. godine u svom zapletu, takođe, povezuje dvoje ljudi čija interakcija počiva samo na vebu.

Her

Verovatno jedna od najneobičnijih modernih bajki u kojoj se usamljeni pisac zaljubljuje u operativni sistem koji je stvoren po uzoru na to šta on traži od idealnog partnera. Iako na prvu loptu zvuči uvrnuto, u njegovu odbranu glas ovoj imaginarnoj devojci daje Scarlett Johansson, a u to se nije teško zaljubiti. Ovaj film je privukao veliku pažnju 2013. godine i pokrenuo brojne polemike o suštini ljubavi u doba modernih tehnologija i interneta.

https://www.youtube.com/watch?v=WzV6mXIOVl4

The Social Network

Jedno od filmskih ostvarenja oko koga se podiglo najviše prašine 2010. godine budući da, uz mnogo iskrivljenja u odnosu na stvarnost, prikazuje nastanak jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svetu, odnosno Facebooka. Kritičari su dali odlične ocene ovoj drami, a dobio je čak 3 Oskara.