American Music Awards 2016: crveni tepih, nastupi, spisak dobitnika

Sinoć je u losanđeleskom Microsoft teatru održana ovogodišnja dodela American Music Awards, što u prevodu znači da su se naše omiljene zvezde okupile na jednom mestu, na čelu sa voditeljima Gigi Hadid, jednom od najtraženijih modela sveta, Jay Pharoahom, zvezdom Saturday Night Livea.

Twenty One Pilots poneli su kući nagrade za omiljenu grupu i najbolje alternativne rok umetnike, dok je Drake briljirao u kategorijama za najboljeg rep/hip-hop umetnika, ali i album (Views) i najbolju pesmu ovog žanra (Hotline Bling), a sa Rihannom je podelio nagradu za soul/r’n’b pesmu (Work). RiRi je, sa druge strane, slavila jer je proglašena za najbolju soul/r’n’b umetnicu (dok je njen bivši Chris Brown dobio istu nagradu u kategoriji za muškarce), ali i najbolji album istog žanra (Anti).

Mnogo razloga za slavlje imao je i Justin Bieberkoji je proglašen za pop-rok umetnika (opet je slučaj bio takav da njegova bivša Selena Gomez bude odlikovana za omiljenu umetnicu istog žanra), ali i najbolju pesmu (Love Yourself), najbolji album (Purpose) i video godine (Sorry). Njihova koleginica Ariana Grande je ovenčana nagradom za umetnika godine.

AMA za najboljeg debitanta dobio je Zayn Malikza najboljeg savremenog starijeg umetnika Adeleza najboljeg latino izvođača Enrique Iglesias, za elektronsku muziku The Chainsmokers, za najbolju turneju Beyoncea za saradnju godine Fifth Harmony Ty Dolla $ing (Work from home).

Ne zaboravimo i kantri izvođače: pevačica (Carrie Underwood), pevač (Blake Shalton), grupa (Florida Georgia Line), album (Carrie Underwood Storyteller), pesma (Tim McGraw Humble and king). 

Čuvena Award of Merit otišla je u Stingove ruke.

Što se nastupa tiče, najviše pažnje je, bez premca, odnelo erotično izvođenje dueta Side to side Ariane Grande i Nicki Minaju kom su donele atmosferu prašume, ispunjenu mnogim polunagim muškim i ženskim telima.


A kako su poznati izgledali na crvenom tepihu pogledajte u nastavku.

Povezane vesti

Back to Top