Andrej Maričić: voditelj, zvezda američkog fudbala ili novi Vin Dizel?

Andrej Maričić je voditelj sve popularnije emisije na TV Spektrum koja se bavi zvezdama, ali pored toga mnogi mu predviđaju svetlu budućnost kao glumcu i to ni manje ni više nego u Holivudu! Pored ovih stvari, Andrej aktivno trenira američki fudbal, koji trenutno u Srbiji postaje jako aktuelan…

Zbog svih tih zanimljivih aktivnosti u njegovom životu, proćaskala sam malo sa zgodnim Andrejem, pa pročitajte o čemu smo mi to razgovarali… :)

Tračara: Ispričaj nam nešto o svojoj emisiji koja je nedavno počela da se emituje na TV Spektrum. Prešao si sa TV Košava na TV Spektrum, reci nam nešto i o tom „transferu“?

Andrej: “Andrej Maričić Show” je počeo premijerno da se emituje 11.aprila na moj rođendan. Emisija je celebrity talk-show sa mnogo zanimljivih priloga, publike, live band-om i mnogo smeha. Drago mi je da je u ovih mesec dana emitovanja emisija dobila svoje fanove, a budući da ide i preko satelita dobijam mnogomejlova iz Evrope, Amerike i Australije.

Pomenutu TV ne bih da spominjem jer će tako dobiti samo veliku reklamu. ;) TV Spectrum je profesionalna televizija i što je najbitnije u poslu koji radim, imam maksimalnu slobodu, za razliku od nekih „televizija“ koja ti ubija kreativnost pa moraš da se stopiš sa sivilom okoline.

T: Tvoja emisija će biti talk show, a dobrih emisija tog tipa u Srbiji zaista nedostaje. Kakav koncept i goste možemo da očekujemo? Da li imaš nekog uzora u voditeljskom poslu?

Andrej: Što se koncepta tiče malo je čudan. :) Naime trudim se da napravim nešto što nije viđeno, mada to je nemoguće, jer ne želim ja da izmišljam toplu vodu, ali mogu to da uradim na svoj način. Bitno mi je da gosti posle svake emisije kažu „E bre ovo je super, kad ćemo ponovo da snimamo?“. Priča se svodi na aktivnosti gosta kao i mnogo stvari iz privatnog života koje nigde niste mogli da čujete ili pročitate. Što se gostiju tice, biće tu glumaca, pevača, sportista, manekena… Uzora u voditeljskom poslu nemam, jer da bih ga imao moram da gledam TV, a to ne radim, jer nemam vremena za televiziju. ;)

T: Ti si svestrana osoba, jer pored voditeljskog posla nedavno si postao i igrač američkog fudbala? Ispričaj mi nešto o tome?

Andrej: Da, moja velika ljubav je američki fudbal. Zapravo moje najveće ljubavi su vezane za Ameriku: Holivud i američki fudbal. :) Na žalost u Srbiji je dosta kasno počeo da se razvija, ali drago mi je da je sve to lepo krenulo. Priključio sam se ekipi Dukes-a iz Novog Sada, a za dalje ćemo da vidimo kako će to da se razvija. Imam podršku cele ekipe, odlične trenere i što je za moju poziciju (WR) veoma bitno najboljeg prijatelja u ekipi Markusa Tejlora iz Vašingtona na poziciji garda, pa me čuva na terenu za vreme mojih protrčavanja. :)

T: Još jedna od tvojih ljubavi je gluma. Koliko čujem, imao si kontakte sa filmskim producentima u Holivudu, nakon čega si dobio i svog agenta. Hoćemo te skoro gledati u nekom velikom holivudskom hitu?

Andrej: Da, gluma je definitivno moj izbor broj jedan. Nažalost nisam uspeo da upišem FDU sve je to bilo za malo tamo, malo ovamo, ali ništa. Međutim, vodio sam se onom mišlju „WTF pa 90 posto Holivuda nema veze sa akademijom pa zasto bih i ja?”. :)

Internet je čudo jer sam preko mejla uspeo da dođem do vrata Holivuda (zvuči zaista malo spooky, ali je istina :) ). Cela priča se svodi na to da sam preko jednog holivudskog filmskog studija došao do finalnog kastinga koji će se ove godine održati u LA. Od 39.000 iz celog sveta prošlo je nas 50 tako da čekam sad papire i vizu kako bih otišao tamo, mada već sam u database-u vodećih filmskih studija za potrebe snimanja filmova u Holivudu, pa eto čekam poziv, možda za 3 minuta, možda za 3 meseca a možda… nikad. :) Ko zna? Agenta imam i sve je na njemu.

T: Kako je do toga došlo?

Andrej: A kako sam došao do Holivuda? Slao sam mejlove svaki dan, na tone mejlova. :) Kapiram “uspeće ti samo šalji, veruj u sebe mora nešto da bude”… I posle nekoliko godina dobijem odgovor od pomenutog filmskog studija da im za početak pošaljem cv, fotke i showreal. Ako budu zainteresovani javiće. Javljaju se. Traže sad scenu jednostavnu. Odradim. Javljaju se. Određuju mi smer u kom treba da idem. Daju preporuku kog glumca trebam da pratim. Čekam njihov odgovor. Javljaju se. Vin Dizel. Pomislim „Au kakav zadatak“. Idu toliko do detalja da ti bukvalno odrede fazon i to ti je to. Ne može svako da glumi sve. Tako da sam ja u ovih godinu dana naučio napamet sve Vinove uloge i na osnovu njih pripremao uloge za scene koje su mi tražili i slao im. Tako 10 puta da bi na kraju konačno rekli „Ušli ste u finale, očekujemo Vas u LA“! E kad sam to video, rekao sam „Sad možeš da umreš“ :) That’s the story…

T: Moram razočarati moje čitateljke, jer je Andrej već godinama u ozbiljnoj vezi. Ipak, daj nam neki dobar savet šta je neophodno da u današnje vreme vezu i ljubav održimo „svežim“?

Andrej: Zamisli ja ovako neozbiljan u ozbiljnoj vezi. :) Pa da, znaš kako, umoran sam od tih „provoda“ i neobaveznih veza. Kada je Marija došla u moj život, pre 4 godine znao sam da je ona ta i rekao sam sebi, dosta je bilo. U vezi je bitno da se ne ponavljaš, da uvek iznenađuješ raznim sitnicama i da daš do znanja voljenoj osobi da je ona sve što si ikada želeo, da se oseća posebnom. To je tajna. Mada nekad i ja po tom pitanju zabušavam, ali Marija me zna toliko dobro tako da nema problema. :)

T: I za kraj poruči nešto čitaocima sajta Tračara.com!

Andrej: Čitajte Tračaru, ali nemojte da vam tračevi budu glavna tema u životu. Pustite druge neka žive i više vremena posvetite sebi i dragim osobama, jer život je mnogo kratak da bi ga uzalud trošili.

Povezane vesti

Back to Top