Novi roman Zorane Schultz koji će vas ostaviti bez daha

Popela svoju karijeru knjigom za jednu stepenicu više! (foto: Facebook)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Ponovo oduševila! (foto: rtk)

Književnica Zorana Sultz se na književnoj sceni pojavila 2013. romanom Ukus greha koji je za veoma kratko vreme postao jedan od najtraženijih domaćih ljubavnih romana.

Čitalačku publiku nije izneverila ni drugom knjigom Stani, srce, a maja ove godine objavljen je i njen treći roman Žongler. Ekipa Tračare je uradila  intervju sa književnicom, gde smo otkrili odakli crpi svoje inspiracije za svoja dela, kao i ko joj je najveća podrška u onome čime se predstavlja publici.

(foto: Promo)

T: Da li ste očekivali da će vaša knjiga prvenac Ukus greha dospeti na listu najčitanijih i najprodavanijih knjiga za vrlo kratko vreme, budući da je manje poznat slučaj da autori budu poznati sa prvim svojim delom?

Zorana: Ni u najlepšim snovima nisam mogla da očekujem takav uspeh. Bilo je to kao u nekoj bajci. Knjiga je u roku od mesec dana prodata u tri izdanja,a posle toga tiraži su vrtoglavo rasli. I dan danas ne mogu da verujem da je postigla toliki uspeh.

T: Koliko je bilo teško staviti svoju životnu priču na papir, prisećajući se nekih slika iz prošlosti?

Zorana: Svako od nas vrti u svojoj glavi slike iz prošlosti i razmišlja o njoj. Mnogi ljudi pišu dnevnik i verovatno na taj način izbacuju iz sebe ono što ih muči, ono o čemu ni sa kim ne podele. Sa druge strane, zabeleže i divne trenutke koje su proživeli da ih podsete na sreću. Ja sam, sticajem okolnosti, napisala roman o svom životu i samim tim podstakla mnoge da otvoreno i bez ustručavanja istaknu sve o sebi. Dok sam sve to stavljala na papir bilo je tuge i suza,ali i radosti i smeha!

Popela svoju karijeru knjigom za jednu stepenicu više! (foto: Facebook)
Popela svoju karijeru knjigom za jednu stepenicu više! (foto: Facebook)

T: Ko vam je davao najveću podršku da objavite knjigu?

Zorana: Imala sam veliku podršku od moje sestre Vladice, najbolje drugarice Suzane Mančić i književnice Natalije Dević. Sve tri su pročitale moj rukopis i podržale me u tome da ga objavim pod punim imenom što u početku nisam želela. Hvala im na tome.

T: Da li vam smeta ili pak imponuje što vas je čitalačka publika posle dva objavljena romana Ukus greha i Stani,srce svrstala u domen erotske literature?

Zorana: Naprotiv!!! Prija mi! To je samo potvrda koliko se čitalacka publika zainteresovala oko mojih romana.

T: Da li ste posebno aludirali na nekog političara koji se krije iza lika žonglera?

Zorana: To pitanje mi svi  postavljaju od kada je izašao novi roman. Pokušala sam da više različitih likova spojim u jedan. Stvorila sam ličnost u svojoj glavi koji ne liči ni na koga, a opet podseća na mnoge koji su svuda oko nas…

T: Akter u romanu je „praznog srca“ i „punih džepova“. Koliko su muškarci jači u odnosu na žene?

Zorana: Uopšte ne mislim da su muškarci jači u odnosu na zene. Njihova moć, novac, prava koja sebi daju čini ih dominantnijim. Žene, nažalost, nisu dovoljno zaštićene i retko kad dostižu poziciju na kojoj je jači pol. Upravo zbog toga se uvek obradujem kada upoznam žene koje su svoje, same brinu o sebi i deci, uspešne u poslu, samostalne, hrabre.. Nadam se da će ih biti sve više!

(foto: Promo)
(foto: Promo)

T: Kakvi su dosadašnji komentari na najnoviji roman?

Zorana: Moram priznati da sam ovog puta imala veliku tremu zato što sam pisala iz muškog ugla, plašilo me je kako će čitaoci to prihvatiti, ali već prvi komentari su bili fenomenalni. Veoma važno mi je bilo mišljelje moje izdavačke kuce Vulkan i Ivana Golušina i test sam položila sa najboljom ocenom!

T: Koja je vaša poruka mladim devojkama i čitateljkama vaših romana?

Zorana: Mislim da nisam merodavna da dajem bilo kakve poruke mladim devojkama i čitateljkama. Sve zavisi od toga kako će ko da doživi i interpretira moje romane. Ako same izvuku neku poruku, kakva god da je, smatraću sebe uspešnom u onome što sam do sada uradila.

POSLEDNJE VESTI