Search
Close this search box.

7 knjiga koje možeš da pročitaš ovih dana

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Kako voli Frenk Li – Dejvid Jun

Ova knjiga prati srednjoškolca Frenka Lija iz Kalifornije čiji su roditelji emigranti iz Koreje. Od njega se očekuje da prati tradiciju, što znači da bi trebalo da dejtuje samo devojke korejskog porekla.

Naravno, srce ne zna za poreklo i rasu, pa njemu za oko zapadne Brit, devojka iz škole. Sličan problem ima Frenkova drugarica Džoj Song, koji su svesni da njeni roditelji neće prihvatiti njenog dečka kineskog porekla (možete li da verujete da pričamo o ovim stvarima u 2020?!)

Zato Fren i Džoj prave savršen plan: pretvaraće se da se zabavljaju kako bi kupili sebi slobodu. No, uskoro će shvatiti da je plan sve, samo ne savršen…

Izdavač: Urban Reads
Kupi na sajtu

Svedočanstva – Margaret Atvud

Ova knjiga je svojevrsni nastavak knjige Sluškinjina priča. Ako ti je ta knjiga promakla, sigurno ti nije promakla istoimena serija, pa verovatno znaš o čemu se radi u Republici Galad.

Radnja i dalje prati režim ove republike, koja polako počinje da puca, ali se sada prepliću životi tri sasvim različite žene.

U ovoj knjizi dobićemo i odgovore na sve ono što nas je kopkalo: kako je došlo do toga da nastane mesto poput Galada, kako su vaspitani oni koji su u njemu rođeni i šta spoljni svet misli o njemu.

Izdavač: Laguna
Kupi na sajtu ili čitaj na Bookmate aplikaciji

Suludo bogati Azijci – Kevin Kvan

Ako si ipak za malo „laganije“ štivo, ovaj svetski bestseler, koji je do sada završio u rukama više od 2 miliona ljudi prava je stvar za tebe.

Za film sigurno znaš, ali ova urnebesna knjiga odvešće te direktno u Singapur, gde pratimo rođenju Njujorjčaku Rejčel Ču, koja ide na put sa dečkom Nikolasom Jangom.

Ono što ona ne zna jeste da je Nik bogati naslednik i jedan od najpoželjnijih mladoženja u zemlji i tu kreću spletke…

Izdavač: Laguna
Kupi na sajtu ili čitaj na Bookmate aplikaciji

Prednosti jednog marginalca – Stiven Šboski

Nema šanse da ova knjiga nije u nekom trenutku završila u tvojim rukama, ali i da jeste i da nije, iskoristi ove dane da je (opet) pročitaš.

Za one koji ne znaju, pratimo Čarlija i njegov život u srednjoj školi. Priča o prvim ljubavnim sastancima, porodičnim dramama, velikim i iskrenim prijateljstvima, seksu, drogama, ali i ljudskim karakterima

Knjiga posle koje ćeš se garantovano osećati bolje.

Izdavač: Dereta
Kupi na sajtu

Na sve strane mali požari – Selest Ing

Iako možda naslovna strane ne privlači, ovo je jedna od onih knjiga koju nećeš ispustiti iz ruke.

Pratimo život dve žene, Elene Ričardson i Mije Voren. Elena je novinarka, provincijalka koja živi po pravilima.

Mija je njena sušta suprotnost, umetnica bez plana koja dolazi u grad i remeti planove svima.

Izdavač: Laguna
Kupi na sajtu ili čitaj na Bookmate aplikaciji

Jedino sećanje Flore Benks – Emili Bar

Uspomene su sasvim normalna stvar, sem ako niste Flora Benks, koja boluje od anterogradne amnezije. Iako sve što joj se dogodi zaboravi za par sati, neće zaboraviti prvi poljubac, onaj sa Drejkom.

Njega nije videla godinama. Ne zna gde je, ali misli da je na Arktiku – i odlučna je u tome da ga pronađe.

Izdavač: Laguna
Kupi na sajtu ili čitaj na Bookmate aplikaciji

Eleonora & Park – Rejnbou Rauel

Još jedna od onih knjiga koje će ti instant staviti osmeh na lice. Eleonora je nova u školi i potpuno se razlikuje od svih koji u nju idu.

Parka sreće u školskom autobusu – sede zajedno i ćute, sve dok Park ne primeti da Eleonora krišom viri u stripove koje je stalno čitao.

Izdavač: Dereta
Kupi na sajtu

POSLEDNJE VESTI