Uroš Timić objavio roman “Reptil”

Mladi srpski pisac Uroš Timić objavio je roman Reptil, koji je njegov treći po redu.

Ovo je mračan triler koji pomera granice paranormalnog u maglovitoj svakodnevnici… Izgubljen u jednoličnom tunelu svojih mračnih misli, Stevan se suočava sa nizom bizarnosti nakon što misteriozni momak, naizgled sasvim sličan njemu po spoljašnosti, a suprotan po unutrašnjosti, ušeta u njegov život.

Novac, blud, skaredne žurke i prelepi, ali zlokobni blizanci koji mu otvaraju ulaz u opskurna dešavanja noćnog grada, upoznavanje sa devojkom koja će izazvati emocije za koje je mislio da ih je davno zakopao, probudiće davno uspavane duhove prošlosti. Onda kada izgubite sebe, šta sve možete da stavite na kocku, ne bi li ste zadržali jedinu stvar do koje vam je stalo?

Timić rođen je u Smederevu 1991. godine gde je završio Gimnaziju. Diplomirao je na Katedri za biblitoekarstvo i informatiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2015. godine i trenurtno radi u Narodnoj biblioteci Smederevo. Roman prvenac „Osmi život“ objavio je 2015. godine u izdavačkoj kući Laguna kao jedan od tri pobednička romana konkusa Literarni Onlajkn Inkubator u oganizaciji Centra za omldinu Tvoja Srbija, projekat koji je finansialo Ministastvo omladine i sporta. Godinu dana kasnije objavljuje drudi roman „Četrdeset dana“ u ediciji „Alfa“ udruženja „Mladi dolaze“, nastalo kao projekat Udruženja književnika Srbije.

Kratke priče objavljuvao je u čaospisima „Književni pregled“, „Umetnčki horizont“, „Književnim novinama“ i „Mons Aureusu“ i na portalu „Blacksheep.rs“. Priče je objavio i u autorskim zbirkama „Krik 2“ i „Čuvari zlatnog runa 2“. Za tri kratke piče osvojio je nagradu „Duško Trifunović“ Scene svih kreativnih, za kategriju pisaca uzrasta do trideset godina. Učesvovao je u međunarodnom pisanju eseja na temu „Igradimo mir u našim srcima i dušama“, projekat koji finansira UNESCO. Osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala „Naše malo skladište“ koji se bavi temama iz oblasti kulture, umetnosti i sporta. U aprilu, organizovao je “Festival novih autora” u Narodnoj biblioteci Smederevo u kojoj i radi, gde je sedmoro novih autora moglo da predstavi svoja nova dela. Festival je trajao tri nedelje.

Novi roman može se naručiti preko zvanične Facebook stranice autora.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.