Search
Close this search box.

Anegdote sa snimanja filma ‘Vir’

Kusturica sa ekipom iz filma

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Domaći film VIR u režiji Bojana Vuka Kosovčevića, premijerno će biti emitovan 11.11.2012. u Sava centru. Debitantski film ovog mladog scenariste i reditelja nudi pravo osveženje srpskoj filmskoj publici. VIR govori o Beogradu posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju u 48 sati. Inspirisan je realnim događajima. Svedoči o zgodama i nezgodama mladih pogrešnih ideala, krhkih korena, dok traže svoje mesto u društvu, ljubav, odgovore i izlaz iz životnog vira. Glavne uloge su poverene: Nebojši Đorđeviću, Srđanu Panteliću i Nenadu Okanoviću. Pored njih igraju: Marina Vodeničar, Ivana Jovanović, Aleksandar Marković, Milan Kovačević, , Jelena Matijašević, Jelica Kovačević, Dijana Savanović, Radomir Nikolić, Miljan Prljeta, Boris Jager , Ivan Krajišnik, Nenad Milenković, Slobodan Pavelkić, Aleksandar Kanjevac, Aleksandar Todorović- Todor. U filmu VIR, igraju i velikani našeg glumišta Mirjana Karanović, Dragan Nikolić kao i naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Njihovo iskustvo i profesionalizam ostavili su neizbrisiv trag na mladu filmsku ekipu.
Nekada profesorka i student, danas kolege
Interesantno je da Mirjana Karanović igra u sceni sa svojim studentom Nenadom Okanovićem, koji je 2003. godine diplomirao glumu baš na njenoj klasi. Nenad je izjavio da se i pored brojnih uloga koje je u međuvremenu odigrao sto na pozorišnoj sceni što na filmu, uz Profesorku ponovo osetio kao student. Mirjana mu je davala instukcije, bodrila ga i kritikovala, baš kao u vreme studija. Inače propisno ga je izudarala nekom knjigom jer je scena to zahtevala od nje. U filmu Mirjana Karanović igra inspektorku u policijskoj stanici, koja ispituje privedenog Grofa tj. Nenada Okanovića. Reditelj i scenarista filma VIR, Bojan Vuk Kosovčević kaže da je u kreiranju lika inspektorke na umu imao priču koja se godinama prepričavala o famoznoj beogradskoj inspektorki sa specijalnim metodama ispitivanja.
I glumačka legenda se pojavljuje u filmu "Vir"
Dragan Nikolić je svojim brojnim maestralno odigranim ulogama pridodao jos jednu u VIRu, igrajuci moćnog i uticajnog čoveka, bliskog vlasti, ali bliskog i beogradskoj mafiji. Ekipa filma se rado priseća šala i dosetki velikog Dragana Nikolića, koji je umeo da opusti i na trenutke zabavi već iscrpljenu filmsku gardu. Jedna anegdota sa snimanja jos uvek se rado prepričava u krugovima Virovaca: Snimala se napeta, teška scena u hotelu Kontinental. Bilo je kasno u noć, ekipa već vidno umorna . Scena treba da krene tako što neko kuca na vrata hotelske sobe. Počinje kadar. Tišina, muk, odjednom se čuje glasno lupanje na vratima. Jedan član ekipe prilično revoltiran, skače i prilazi vratima uz glasno negodovanje: “Ko sada lupa! !?“ Otvara vrata i na njima zatiče Dragana Nikolića, koji je na svom mestu u svojoj sceni. Smeh se orio Kontinentalom. Posebnu tremu ekipa je imala pred snimanje sa slavnim Emirom Kusturicom. Za tu priliku filmski karavan se preselio u Užice jer je to bio jedini način da se uskladi sa prezauzetim rediteljem svetskog glasa. Svojom ulogom, koja će biti pravo iznenađenje za gledaoce, Kusturica ukazuje na važnost porodice u formiranju ličnosti mladih i daje svoj doprinos u borbi protiv nasilja u porodici. Reditelj Bojan Vuk Kosovčević izjavio je: “Počastvovan sam saradnjom sa Emirom Kusturicom. Veoma mi je drago je izašao u susret nama, mladim umetnicima. Davao je savete ali se nije mešao u našu zamisao projekta, štaviše doprineo je našoj ideji. Još jednom se pokazao kao pravi umetnički laf. “ Kusta je mladu ekipu bodrio rečima: “Drago mi je da vas pokreće entuzijazam, samo tako se prave velike stvari. “
Kusturica sa ekipom iz filma
 
Tracara.com

POSLEDNJE VESTI